Στο σφυρί 5 αγωνιστικά με πλούσιο παλμαρέ

Αγωνιστικές κατασκευές από τη χρυσή εποχή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με σημαντική ιστορία το καθένα

  • -
  • -

Στην επόμενη δημοπρασία NEC Classic Live Online Auctions, που θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτύου στις 13 και 14 Νοεμβρίου, δίπλα σε μία σειρά από κλασσικά και σπάνια μοντέλα θα δούμε και πέντε αγωνιστικές κατασκευές. Η ειδοποιός διαφορά στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είναι ότι το καθένα συνοδεύεται από πλούσιο παλμαρέ και στοιχεία μοναδικότητας που θα προσελκύσουν πολλούς ενδιαφερόμενους.

Το εργοστασιακό MG Metro 6R4 με πινακίδα κυκλοφορίας C99 KOG, διαθέτει την τελευταία εξέλιξη που είχε παρουσιάσει η αγωνιστική ομάδα. Ένα επιπλέον στοιχείο είναι η 4η θέση που κατέκτησε το 1986 στο Ράλι San Remo με τον Malcolm Wilson, το οποίο είναι και το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα που έχει σημειώσει MG στο WRC.  

To DAM4100 είναι μία τελείως διαφορετική περίπτωση αυτοκινήτου, αφού αποτελεί εξέλιξη του MG Metro και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του τεχνικού David Appleby και του γνωστού Tony Pond. Το συγκεκριμένο είναι το πρώτο πρωτότυπο που κατασκευάστηκε και παρέμεινε στα χέρια του Appleby μέχρι το 2015.

Τρία εντυπωσιακά Renault συμπληρώνουν την πεντάδα των εντυπωσιακών αγωνιστικών αυτοκινήτων, με το πρώτο να είναι το Renault 5 TurboSuperpoduction του 1987. Μόλις τρία αγωνιστικά σαν αυτό κατασκευάστηκαν, με τη γαλλική εταιρία να έχει στόχο την κατάκτηση του τίτλου στο Πρωτάθλημα Ταχύτητας στη Γαλλία. Το αυτοκίνητο αποδείχθηκε αντάξιο των προσδοκιών, και μάλιστα με το συγκεκριμένο Renault 5 με πινακίδα Ch 3-86, ο Erik Comas εξασφάλισε τον τίτλο στις 25/10/1987 στο Pau-Arnos.

To Renault 5 MaxiTurbo του 1984 είναι το μοναδικό που έχει αναγνωριστεί επισήμως από την Renault Sport στη Μεγάλη Βρετανία ως γνήσιο. Μάλιστα, εκτός από σημαντικές νίκες στα χέρια του John Price το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει χρησιμοποιηθεί από την Sony σε γυρίσματα για παιχνίδια στο Playstation.

Τέλος, το Renault 5 Turbo προδιαγραφών Group 4 του ’82 είναι ένα από τα πιο ιστορικά μοντέλα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αφού το έχουν οδηγήσει οι θρυλικοί Jean-Luc Therier και Jean Ragnotti. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα Γαλλίας του 1982, έχει επικρατήσει σε πέντε αγώνες του ίδιου θεσμού από το 1982 έως το 1984. Τέλος, το 1984 είχε τερματίσει στην 4η θέση της γενικής στο Ράλι Μόντε Κάρλο, με τον Jean-Luc Thierier να το φέρνει πρώτο ανάμεσα στα δικίνητα μοντέλα στον τερματισμό στο Πριγκιπάτο. Και μάλιστα μπροστά από τις Lancia 037 των Attilio Bettega και Miki Biasion.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς δεν πρόκειται για μερικές αγωνιστικές κατασκευές, αλλά για μοναδικά κομμάτια με ιστορία και περγαμηνές…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...