Στο “σφυρί” η Ferrari Daytona του Elton John

Μετά τη δημοπράτηση της λιμουζίνας του Elvis Presley, σειρά παίρνει η Ferrari του Elton John

  • -
  • -

Μετά τη δημοπράτηση της ξεχασμένης 1967 Lincoln Continental Lehmann – Peterson του Elvis Presley, στο «σφυρί» βγαίνει ένα ακόμη αυτοκίνητο που βρισκόταν στην ιδιοκτησία ενός celebrity.

Ο λόγος για μία 1972 Ferrari 365 GTB/4 Daytona η οποία το διάστημα 1973- 1975 άνηκε στον γνωστό τραγουδιστή Elton John. Το μοντέλο θα δημοπρατηθεί από τον οίκο δημοπρασιών Silverstone Auctions στο Dallas Burston Polo Club του Ην. Βασιλείου στις 21 Σεπτεμβρίου.

Η «ιδιαίτερη» Daytone συνιστά μία εκ των 158 δεξιοτίμονων μονάδων που πέρασαν τη γραμμή της παραγωγής και είναι «στολισμένο» με το ξεχωριστό χρώμα Rosso Chiaro. Το εσωτερικό φέρει μαύρες δερμάτινες επενδύσεις τύπου VM8500 Connolly Vaumol, οι οποίες επιδιορθώθηκαν το 2017.

Το ιταλικό GT με τον V12 κινητήρα συνοδεύεται από έναν πλήρη ιστορικό φάκελο, ο οποίος εμπεριέχει κάθε πιστοποιητικό για το αυτοκίνητο, επιβεβαιώνοντας πως αυτό έχει διανύσει 132.000 χιλιόμετρα.

«Ο Sir Elton John φημίζεται για την μακροχρόνια σχέση αγάπης που διατηρούσε με τη Ferrari, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός πως κατείχε αρκετά κορυφαία μοντέλα που “φορούσαν” ένα V12 μοτέρ, όπως είναι τα 365 BB, Testarossa και 512 TR», επισημαίνει ο Arwel Ricards, ένας ειδικός στα ιστορικά αυτοκίνητα που εργάζεται στον οίκο δημοπρασιών Silversotne Auctions. «Λένε πως αυτή η Daytona ήταν η πρώτη του Ferrari, την οποία αγόρασε το 1973 σε ηλικία 26 ετών και την κράτησε μέχρι το 1975», συμπλήρωσε.

Όταν ο δημοφιλής τραγουδιστής απώλεσε τη Ferrari από την κατοχή του, αυτή βρέθηκε στα «χέρια» κάποιων μελών της λέσχης Ferrari Owners Club, με ένα εξ αυτών να τη διατηρεί στην κατοχή του για 16 χρόνια.

Το 2017 πουλήθηκε μέσω του οίκου δημοπρασιών Silverstone Auction, προτού ξαναβρεθεί, σήμερα, στο σφυρί, με την τιμή εκκίνησης να εκτιμάται μεταξύ 465.000 και 520.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...