Γιατί οι εργαζόμενοι στον Όμιλο FCA τρώνε μόνο ντομάτες; (+video)

Τι κρύβεται πίσω από μια απλή καθημερινή συνήθεια, όπως το φαγητό

  • -
  • -

Ο Όμιλος FCA έκανε ένα ιδιαίτερο πείραμα στο εργοστάσιο Betim στη Βραζιλία για να αποδείξει πόσο σημαντική είναι η διαφορετικότητα. Το σκηνικό στήθηκε σε έναν από τους πλέον αγαπητούς χώρους για τους εργαζόμενους, το εστιατόριο του εργοστασίου. Εκεί για μια ημέρα, η μοναδική επιλογή για σαλάτα ήταν απλώς σκέτες ντομάτες, που παρότι μπορεί να αποτελούν το πιο δημοφιλές και αποδεκτό λαχανικό σε όλο τον κόσμο, χάνουν τη γοητεία τους αν δεν συνοδεύονται με κάτι άλλο. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων καταγράφηκαν σε ένα video (δείτε πιο κάτω), το οποίο μέσα από το χιουμοριστικό χαρακτήρα αποκαλύπτει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την αξία της διαφορετικότητας.

Εξάλλου ο όμιλος Fiat Chrysler Automobiles είναι ιδιαίτερα περήφανος για τον παγκόσμιο χαρακτήρα του και τη διαφορετικότητα του ανθρώπινου δυναμικού του. Με παρουσία σε περισσότερες από 130 χώρες και συνολικά 192.000 εργαζόμενους, η FCA, αποτελεί έναν πολύχρωμο καμβά, με τους ανθρώπους της να φέρνουν σε κάθε λειτουργία του οργανισμού τα ξεχωριστά τους ταλέντα και αντιλήψεις, έχοντας ίσες ευκαιρίες για να αναπτύξουν τις ιδέες τους. Η δημιουργία ενός τέτοιου περιβάλλοντος είναι αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας ενθάρρυνσης της διαφορετικότητας, σε παγκόσμιο, αλλά και τοπικό επίπεδο.

Επίσης, η FCA αναλαμβάνει σχετικές δράσεις σε όλο τον κόσμο, όπως στην Ευρώπη όπου σε συνεργασία με την Google αναπτύχθηκε η πρωτοβουλία #IamRemarkable που σαν στόχο έχει να ενισχύσει τις γυναίκες στην πορεία τους για προσωπική και επαγγελματική επιτυχία. Το όφελος από την υποστήριξη της διαφορετικότητας δεν είναι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά αφορά στο σύνολο του οργανισμού, οδηγώντας σε μια δομή που δημιουργεί γόνιμο έδαφος για αλλαγή, εξέλιξη και παραγωγή νέων ιδεών.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...