«Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» το Peugeot e-208

Το αμιγώς ηλεκτρικό Peugeot e-208 ξεχώρισε στα βραβεία του περιοδικού «What Car?» κερδίζοντας τον τίτλο του καλύτερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου

  • -
  • -
«Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» το Peugeot e-208

Το Peugeot e-208 στην έκδοση Allure βραβεύτηκε ως το «Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στη μικρομεσαία κατηγορία των βραβείων του περιοδικού «What Car?» υπερισχύοντας σημαντικών μοντέλων, μεταξύ των οποίων το Honda e και το Renault Zoe. Θυμίζουμε, πως στην αρχή της τρέχουσας  χρονιάς το 208 άνοιξε τον δρόμο των διακρίσεων με τον πολυπόθητο τίτλο του «Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2020».  

Η κριτική επιτροπή του «What Car?» εντυπωσιάστηκε από τη φιλοσοφία της Peugeot «διαλέξτε το Peugeot σας, διαλέξτε τον κινητήρα που απευθύνεται στις ανάγκες σας», η οποία δίνει τη δυνατότητα στους αγοραστές να επιλέξουν μεταξύ του αμιγώς ηλεκτρικού e-208, ή των εκδόσεων βενζίνης και πετρελαίου, χωρίς συμβιβασμό σε πρακτικότητα, άνεση η επιδόσεις.

Το εντυπωσιακό εσωτερικό του νέου 208 Allure συγκέντρωσε, επίσης, πολύ υψηλή βαθμολογία από την κριτική επιτροπή του «What Car?», η οποία επαίνεσε το  τελευταίας γενιάς τρισδιάστατο πίνακα οργάνων – μέρος του i-Cockpit, τόσο για την εμφάνιση, όσο και για την τεχνολογία του και την ασφάλεια που προσφέρει στον οδηγό. Η ευέλικτη ανάρτηση και η πραγματική αυτονομία του συγκέντρωσαν επίσης πολύ υψηλή βαθμολογία.

Το e-208 διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα 50kWh, με ιπποδύναμη 136hp, ο οποίος διανύει πάνω από 350 μίλια (WLTP) με μία μόνο φόρτιση. Μάλιστα, υποστηρίζει ταχεία φόρτιση πάνω από 100kW, φθάνοντας το 80% της πλήρους φόρτισης μέσα σε 30 λεπτά.

Ο συντάκτης του «What Car?»,  Steve Huntingford, δήλωσε: «Αν λάβει κανείς υπόψιν όλα τα δεδομένα, το e-208 είναι το καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μικρομεσαίας κατηγορίας που μπορεί κανείς να αγοράσει.  Έχει μία πραγματικά καλή αυτονομία, η ανάρτηση διατηρεί την άνεση του οδηγού, ενώ το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και κομψό. Μας αρέσει η premium έκδοση Allure, καθώς έχει ελκυστική τιμή, ενώ διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό».

Ο David Peel, Διευθύνων Σύμβουλος της Peugeot στο Ηνωμένο Βασίλειο είπε: «Το ολοκαίνουριο e-208 είναι το πρώτης γενιάς αμιγώς ηλεκτρικό μας αυτοκίνητο και είναι καταπληκτικό που το βλέπουμε να λαμβάνει τέτοια αναγνώριση από τη βιομηχανία και το κοινό. Στην Peugeot ακολουθούμε μία μοναδική φιλοσοφία σχετικά με τη «Δύναμη της Επιλογής», η οποία επιτρέπει στους αγοραστές να διαλέξουν το σωστό κινητήρα για τις ανάγκες τους. Τα ηλεκτρικά μας οχήματα φέρουν τα ίδια πρακτικά χαρακτηριστικά με τα αντίστοιχα βενζίνης ή πετρελαίου, χωρίς κανένα συμβιβασμό σε δυνατότητες, χώρους ή τεχνολογία. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που παραλαμβάνουμε το βραβείο του «Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς» από το «What Car?».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...