Γνωρίζουμε την MEB πλατφόρμα, την βάση του Skoda ENYAQ IV

Τι κρύβεται κάτω από το αμάξωμα του ηλεκτρικού SUV

  • -
  • -

Oι μπαταρίες είναι η καρδιά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οπότε είναι λογικό να αποτελούν επίσης το σημαντικότερο στοιχείο της πλατφόρμας MEB, πάνω στην οποία βασίζονται όλα τα νέα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα του ομίλου Volkswagen, συμπεραλαμβανομένου του Skoda EΝΥΑQ iV.

H MEB είναι η αντίστοιχη πλατφόρμα με την MQB που χρησιμοποιεί η Skoda στα οχήματά της με κινητήρες καύσης και ηλεκτρικούς κινητήρες. Όμως η πρώτη έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, οπότε διαφέρει αρκετά από την MQB.

Η πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι μια εξαιρετική βάση για όλα τα ηλεκτροκίνητα SKODA. Προσφέρει ποκιλία από συνδυασμούς όσον αφορά την χωρητικότητα της μπαταρίας και τη δύναμη του ηλεκτρικού μοτέρ. "Η MEB καλύπτει τις ανάγκες των καταναλωτών μας, γιατί μπορεί να προσαρμοστεί με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο. Αυτό μας επιτρέπει να κατασκευάσουμε περισσότερες τεχνολγικές καινοτομίες στο μέλλον", δήλωσε ο Christian Strube, μέλος του ΔΣ της εταιρείας και υπεύθυνος για την τεχνική εξέλιξη.

ΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ENYAQ iV ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΔΩ

H μονάδα με τις μπαταρίες είναι το μεγαλύτερο και βαρύτερο κομμάτι της πλατφόρμας. Είναι κατασκευασμένο από αλουμινένιο πλαίσιο όπου φιλοξενεί τα στοιχεία της μπαταρίας. Αυτή η μονάδα στην ουσία σχηματίζει το πάτωμα του αυτοκινήτου και είναι ενσωματωμένο στο σασί του.

Υπάρχουν 12 μπαταρίες η καθεμία από τις οποίες περιέχει 24 στοιχεία. Αυτό αυξάνει το βάρος της μπαταρίας στα 309 kg με χωριτικότητα 82 kWh. Mια μεσαίου μεγέθους μπαταρία ζυγίζει 232 kg με χωρητικότητα 62 kWh, ενώ η μικρότερη ζυγίζει 206 kg με χωρητικότητα 55 kWh.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...