Το σήμα STOP έξω από τα σχολεία μετρά την ατμοσφαιρική ρύπανση [Video]

Αποτελεί μέρος οικολογικής καμπάνιας της Renault

  • -
  • -

Ο γαλλικός κατασκευαστής αυτοκινήτων Renault, παρουσίασε μία νέα πινακίδα STOP, τύπου lollipop, υψηλής τεχνολογίας. Σκοπός αυτής είναι η ενημέρωση των οδηγών για την ατμοσφαιρική ρύπανση στους δρόμους γύρω από τα σχολεία. Αποτελεί μέρος της καμπάνιας «Be Mindful, Don’t Idle», η οποία απευθύνεται κυρίως στους οδηγούς-γονείς και ζητά να σβήνουν τα αυτοκίνητα τους για το χρονικό διάστημα που περιμένουν έξω από τα σχολεία.

Σύμφωνα με έρευνα της Renault, πάνω από το ¼ των οδηγών-γονέων (27%) παραδέχθηκαν πως αφήνουν τα αυτοκίνητα τους με τον κινητήρα σε λειτουργία, ενώ περιμένουν σταματημένοι έξω από τα σχολεία. Παράλληλα, έρευνα του Βρετανικού Πνευμονολογικού Ιδρύματος έδειξε πως πάνω από 8.500 σχολεία και παιδικοί σταθμοί βρίσκονται σε περιοχές με άκρως υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η νέα πινακίδα STOP, έχει σχεδιαστεί ώστε να ενημερώνει τους διερχόμενους οδηγούς, μέσω οπτικών σημάτων, για την ποιότητα του αέρα στο συγκεκριμένο σημείο. Αυτό γίνεται χάρη στον ενσωματωμένο αισθητήρα που υπάρχει εντός της πινακίδας για να μετρά τα επίπεδα ρύπανσης. Στην συνέχεια, ανάλογα τα αποτελέσματα, βγάζει και το αντίστοιχο μήνυμα (Good, Okay ή Poor).

Η Renault έχει ήδη δοκιμάσει την νέα αυτή πινακίδα σε ένα δρόμο του Bedford, πάνω στον οποίο υπάρχουν δύο σχολεία και ένα κολέγιο. Σύμφωνα με την γαλλική εταιρία έναν κινητήρας που δουλεύει στο ρελαντί έχει εκπομπές οι οποίες μπορούν να γεμίσουν 150 μπαλόνια, κάθε λεπτό! Το φαινόμενο των «απερίσκεπτων» γονέων είναι πιο σύνηθες στις πόλεις, ενώ το 28% από τους ανθρώπους που ερωτήθηκαν, παραδέχθηκαν πως αφήνουν το αυτοκίνητο τους στο ρελαντί για 6 με 10 ολόκληρα λεπτά!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...