Γιατί η SΕΑΤ ξεκινά την κατασκευή ενός πρωτοποριακού εργαστηρίου μπαταριών στην Ισπανία

Πόσο θα κοστίσει και πότε θα είναι έτοιμο

  • -
  • -

Η SEAT έχει ξεκινήσει να εργάζεται για το μελλοντικό Test Center Energy (TCE), το νέο εργοστάσιο μπαταριών αυτοκινήτων, το οποίο θα συστεγάζεται με το εργοστάσιο παραγωγής οχημάτων της, στο Martorell. Με επένδυση άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ, το νέο κέντρο θα αναπτύσσει και θα δοκιμάζει διάφορα ενεργειακά συστήματα για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα. Με δυνατότητα δοκιμών που μπορεί να φτάσει τα 1,3 megawatt ταυτόχρονα, η εγκατάσταση αυτή προβλέπεται να γίνει ένα μοναδικό, πρωτοποριακό εργαστήριο ηλεκτρικών μπαταριών στην Ισπανία. Η κατασκευή του TCE περιλαμβάνεται στο επενδυτικό πλάνο των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρία.

Το μελλοντικό κτίριο, του οποίου η κατασκευή θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021, θα έχει έκταση περίπου 1.500 τετραγωνικών μέτρων και θα περιλαμβάνει διαφορετικούς χώρους δοκιμών για μονάδες κυψελών με τεχνολογία ιόντων λιθίου, μπαταρίες μέσης και υψηλής τάσης καθώς και για διαφορετικούς φορτιστές που χρησιμοποιούνται σε ολόκληρη τη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Υπάρχουν επίσης σχέδια για αρκετούς κλιματικούς θαλάμους που θα επιτρέπουν τη δοκιμή μπαταριών και μονάδων υπό ακραίες θερμικές συνθήκες, προσομοιώνοντας τα διαφορετικά περιβάλλοντα που μπορεί να βρεθεί ένα αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του. Επίσης θα διαθέτει ένα υψηλής τεχνολογίας εργαστήριο ηλεκτρονικών για τη σχεδίαση και τη δημιουργία πρωτοτύπων και interfaces συστημάτων δοκιμών.

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί ένα εργαστήριο που θα σχεδιαστεί και θα εξοπλιστεί ειδικά για τη διεξαγωγή δοκιμών σε ηλεκτροκίνητα οχήματα, με δυνατότητα ταυτόχρονης δοκιμής έως και έξι αυτοκινήτων. Αυτός ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή διαφόρων δοκιμών που

σχετίζονται με την απόδοση του ενεργειακού συστήματος και τη λειτουργική τους ασφάλεια. Για το σκοπό αυτό, συστήματα τεχνητής όρασης θα ενσωματωθούν στα όργανα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...