Πώς θα σας φαινόταν ένα Nissan Navara με 1.000 ίππους;

Η Nissan μπορεί να σκέφτηκε το Juke R, αλλά ένας βρετανικός βελτιωτικός οίκος είχε μία ακόμα πιο ακραία ιδέα

  • -
  • -

Ο βελτιωτικός βρετανικός οίκος SB Motorsport προχώρησε σε μία αρκετά εξεζητημένη μετατροπή. Αν το Nissan Juke R σας έμοιαζε υπερβολικό, τότε θα λέγατε για ένα Navara R; Κι όμως, αυτή ήταν η ιδέα της SB Motorsport, η οποία θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους βελτιωτικούς οίκους για αυτοκίνητα προδιαγραφών drift. Για να δώσουν σάρκα και οστά στην ακραία δημιουργία τους, πάντρεψαν το αμάξωμα ενός Navara με τα μηχανικά μέρη ενός GT-R. Φυσικά, το πάτωμα έχει τροποποιηθεί, όπως και τα σημεία στήριξης, ενώ δεχθεί και μία σειρά από ενισχύσεις.


Οι ακριβείς προδιαγραφές του δεν είναι ακόμα γνωστές, αλλά υπολογίζεται πως ο εξακύλινδρος κινητήρας με τα δύο τούρμπο του GT-R θα αποδίδει για την περίσταση περίπου 1.000 ίππους! Αυτό σημαίνει ότι διαφοροποιημένο και ενισχυμένο θα είναι και το αυτόματο κιβώτιο του ιαπωνικού supercar. Όσον αφορά το σχεδιαστικό κομμάτι, η Sterling Automotive έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο, με το φαρδύ αμάξωμα να είναι άκρως επιθετικό. Όταν ολοκληρωθεί η σχεδίαση του, διότι ακόμα το Navara R βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης, αναμένεται να αποκτήσει ακόμα πιο έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα. Όπως μεγάλο εμπρός spliter, πίσω διαχύτη και αεροτομή στο πίσω μέρος. Μάλιστα, το εκρηκτικό pick-up θα μπορεί να κυκλοφορεί κανονικά στο δρόμο, ενώ την πρώτη του δημόσια εμφάνιση αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2021.


Αξίζει να σημειώσουμε, ότι στους ιδρυτές και τους μηχανικούς του συγκεκριμένου βελτιωτικού οίκου η ιδέα ήταν αποτέλεσμα της καραντίνας του κορονοϊού και της ακύρωση αγώνων drift. Αυτό τους επέτρεψε να έχουν το χρόνο να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο project.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...