Η Tesla αποκτά εταιρία συναρμογής μπαταριών με έδρα τη Γερμανία

H Tesla κάνει πράξη την επιθετική της στρατηγική αγοράζοντας εταιρία που κατασκευάζει μπαταρίας στη Γερμανία

  • -
  • -

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η Tesla έχει ήδη συμφωνήσει για την αγορά της γερμανικής ATW Automation. Πρόκειται για μία εταιρεία κατασκευής μπαταριών για αυτοκίνητα, η οποία αποτελεί θυγατρική της καναδικής ATS Automation Tooling Systems. Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η ATW βρισκόταν το Σεπτέμβριο στα πρόθυρα πτώχευσης λόγω των μειωμένων παραγγελιών. Για αυτόν ακριβώς το λόγο η ATS είχε ανακοινώσει πριν από μερικές ημέρες πως περιουσιακά στοιχεία και υπάλληλοι της ATW στη Γερμανία, θα πουληθούν και θα μεταφερθούν σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Χωρίς όμως να αποκαλύψουν το όνομα της εταιρείας.

Σύμφωνα με το επίσημο site της εταιρείας, η ATW έχει περισσότερους από 120 εργαζόμενους στο δυναμικό της και διαθέτει 20 γραμμές παραγωγής μπαταριών. Η Tesla είναι γνωστό ότι σχεδιάζει να αυξήσει βραχυπρόθεσμα σημαντικά την παραγωγή των μπαταριών της, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε πως μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα παρουσιάσει καινοτόμες τεχνολογίες που θα μειώσουν δραματικά το κόστος των μπαταριών.

Σημειώστε, ότι η Tesla κατασκευάζει το τρίτο της εργοστάσιο, κοντά στο Βερολίνο, το οποίο επίσης θα διαθέτει γραμμή παραγωγής μπαταριών, ενώ σύντομα ξεκινά η κατασκευή ενός ακόμα νέου εργοστασίου κοντά στο Τέξας. Η αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk ανακοίνωσε πωλήσεις ρεκόρ για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 139.000 αυτοκίνητα. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου οι συνολικές πωλήσεις το 2020 να αγγίζουν τις 500.000 μονάδες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...