Κλείνει μία σελίδα ο Loeb, ανοίγει μία καινούργια!

Ο Sebastien Loeb γνωστοποίησε και επίσημα τη συμμετοχή του στο Ράλι Dakar το 2021, τη λήξη της συνεργασίας του με τη Hyundai, αφήνοντας και ένα παράθυρο ανοικτό για το μέλλον

  • -
  • -

Η φημολογία ότι το Ράλι Τουρκίας θα αποτελέσει την τελευταία εμφάνιση του Sebastien Loeb στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι ήταν επιβεβαιώθηκε. Ο ίδιος δεν έκρυψε ότι θέλει να επιστρέψει στους αγώνες Rally Raid, με μεγάλο στόχο την επιστροφή του στο Ράλι Dakar. Και σήμερα είναι επίσημο. Ο Γάλλος εννιά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC ανακοίνωσε τη συμφωνία του με την Prodrive και θα λάβει μέρος στον θρυλικό αγώνα αντοχής με το πρωτότυπο Buggy που ετοιμάζει η αγωνιστική ομάδα του David Richards. Η Prodrive είναι γνωστή για την παρουσίαση της στο WRC, έχοντας την ευθύνη της εκπροσώπησης της Subaru, αλλά και της Mini προσφάτως. Η βρετανική ομάδα, με την οικονομική στήριξη του Bahrain, εξελίσσει την αγωνιστική της εκδοχή για το Dakar από το 2019, με τον νικητή του αγώνα το 2014 Nani Roma, να είναι ο πρώτος οδηγός και ουσιαστικά αυτός που έχει πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των δοκιμών εξέλιξης. Ο πρόεδρος της Prodrive, David Richards, δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίηση του. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα έχουμε τον Sebastien στην ομάδα μας. Μαζί του φέρνει τεράστια εμπειρία, ενώ παραμένει ένας από τους ταχύτερους οδηγούς. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί του και να δουλέψουμε τους επόμενους μήνες, για να είμαστε έτοιμοι στον αγώνα.»

Ο Loeb, που οι φήμες τον ήθελα να είναι σε συζητήσεις τόσο με τη Toyota, όσο και με τη Mini, δήλωσε ότι η φιλοδοξία των ανθρώπων της Prodrive τον ώθησε να οδηγήσει για λογαριασμό της ομάδας. «Η BRX έχει μεγάλες φιλοδοξίες και είμαι ενθουσιασμένος που θα κάνουμε αυτό το ταξίδι μαζί. Η ομάδα έχει τεράστια εμπειρία, τόσο στους αγώνες Ράλι, όσο και στις πίστες, ενώ δεδομένη και σημαντική είναι η υποστήριξη του Bahrain. Έχουμε ότι είναι απαραίτητο στη διάθεση μας και πιστεύω ότι θα είμαστε ανάμεσα στους διεκδικητές της νίκης στον αγώνα», είπε ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Μάλιστα, λίγο αργότερα γνωστοποιήθηκε και το τέλος της συνεργασίας του με τη Hyundai. Το συμβόλαιο του έληγε στο τέλος της χρονιάς και λογικά δεν ανανεώθηκε, αφού ο Γάλλος έχει εστιάσει πλέον το ενδιαφέρον του στο Dakar. Πάντως, ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τον δούμε ξανά σε κάποιο αγώνα του WRC, αφήνοντας και πάλι ένα παραθυράκι ανοικτό για μία πιθανή έκτακτη εμφάνιση του. Κάτι που μόνο απίθανο δεν είναι με τον παθιασμένο Loeb!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...