Στην παραγωγή το Cupra Formentor - Σύντομα στην Ελλάδα!

Το σπορ SUV με τους 310 ίππους θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη εντός του Οκτωβρίου

  • -
  • -

Το πρώτο αυτοκίνητο που εξελίχθηκε αποκλειστικά ως Cupra και όχι από την μητρική SEAT μπήκε στη γραμμή παραγωγής του Martorell. Το Formentor θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη εντός του Οκτωβρίου, με τις τιμές στη Γερμανία να αρχίζουν κάτω από τις 44.000 ευρώ. Στην Ελλάδα τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όταν και θα γίνει γνωστή η τιμή πώλησής τους.

Η έναρξη παραγωγής του Formentor σηματοδοτήθηκε με μία λιτή τελετή στην έδρα της μάρκας, παρουσία του CEO της Cupra και νέου Προέδρου της SEAT από την 1η Οκτωβρίου, Wayne Griffiths, του οδηγού αγώνων και δοκιμαστή της μάρκας Jordi Gene και του τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα και πρεσβευτή της σπορ μάρκας, Marc ter Stegen.

Κατά το πρώτο διάστημα, θα κατασκευάζονται 160 Formentor σε καθημερινή βάση. Το μήκους 4.450 mm και πλάτους 1.839 mm SUV θα λανσαριστεί αρχικά τον 2.0 TSI με ισχύ 310PS και ροπή 400Nm. Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται με το σύστημα τετρακίνησης 4Drive.

Το CUPRA Formentor, ωστόσο, κοιτάζει το μέλλον για αναβαθμισμένη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση, ενσωματώνοντας την υβριδική τεχνολογία plug-in υψηλής απόδοσης. Ο βενζινοκινητήρας 1.4 TSI 150PS συνδυασμένος με ηλεκτρικό μοτέρ 116 PS και μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh, επιτρέπει στο CUPRA Formentor να εμφανίζει μέγιστη ισχύ 245 ίππων και ροπή 400 Nm, με ηλεκτρική αυτονομία περίπου 50 km. Και οι δύο συνδυασμοί κινητήρων κάνουν χρήση του κιβωτίου ταχυτήτων DSG με διπλό συμπλέκτη που βοηθάει τις αλλαγές των ταχυτήτων να γίνουν πιο ομαλές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...