40 αψεγάδιαστα Opel Manta μαζεύτηκαν για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια του μοντέλου

Ποιος ήταν ο επίτιμος καλεσμένος της εκδήλωσης;

  • -
  • -

Το Σαββατοκύριακο 26-27 Σεπτεμβρίου 40 Opel Manta A μαζεύτηκαν να σβήσουν τα 50 κεράκια από την παρουσίαση τους. Τα κλασικά κουπέ από το Rüsselsheim, βρέθηκαν στην Βαλτική Θάλασσα για να γιορτάσουν. Ακριβώς μισός αιώνας έχει περάσει από την επίσημη παρουσίαση στο Timmendorfer Strand. Εκεί 400 δημοσιογράφοι έκαναν βόλτες με το νεοφερμένο γερμανικό μοντέλο στις πίστες δοκιμών «Maritime» και «Switzerland». Αυτές οι διαδρομές, που πήραν το όνομά τους από το ξενοδοχείο εκδηλώσεων και το γραφικό Holstein Switzerland, ήταν και πάλι το επίκεντρο της εκδήλωσης 50 χρόνια αργότερα.

Ο διοργανωτής Manfred Henning, όντας και ο ίδιος ιδιοκτήτης διάφορων μοντέλων Manta, φιλοξένησε το πάρτι στον κόλπο Lübeck. 38 ξεχωριστά κομμάτια με τους ιδιοκτήτες τους πίσω από το τιμόνι, και δύο πρωτότυπα από το Opel Classic, κινήθηκαν κατά μήκος των δοκιμαστικών κομματιών και στους ίδιους χώρους που χρησιμοποιήθηκαν για την παγκόσμια πρεμιέρα.

Ο επίτιμος καλεσμένος της εκδήλωσης ήταν ο δημιουργός του Manta, George Gallion, ο οποίος μάλιστα είχε και μία έκπληξη για τους συμμετέχοντες. Κάθε ένας από όσους προσήλθαν έλαβε ένα από τα 50 ειδικά έντυπα περιορισμένης έκδοσης που έχουν παραχθεί. Το καθ’ ένα από αυτά αποτελούσε σχέδιο από τον ίδιο.

Από τα 40 οχήματα που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, η πλειοψηφία οδηγήθηκαν κανονικά. Ένας από τους συμμετέχοντες ωστόσο, έφερε το δικό του φορτωμένο, πίσω από ένα Insignia της σημερινής γκάμας. Το πεδίο των συμμετεχόντων κυμαινόταν από τροποποιημένα αγωνιστικά αυτοκίνητα έως μοντέλα με εντυπωσιακά χρώματα.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την ιστορία του θρυλικού Opel εδώ.

MANTA

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...