Ο κορονοϊός αναθερμαίνει το ενδιαφέρον των νέων για την οδήγηση

Οι νέοι περιορισμοί λόγω της πανδημίας, προκάλεσαν στροφή 180 μοιρών στο ενδιαφέρον των νέων για τα αυτοκίνητα

  • -
  • -

Η Γενιά Z, γνωστή και ως Μετά-Millennials ή Quaranteens, είναι η δημογραφική ομάδα που διαδέχεται τη “Γενιά Υ”(Millennials). Ταυτόχρονα πρόκειται για την γενιά με το μικρότερο ενδιαφέρον για την οδήγηση, που έχει καταγραφεί στην ιστορία… τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Τα δεδομένα όμως που προκύπτουν από την μεγαλύτερη ψηφιακή σελίδα αγοραπωλησιών της Μεγάλης Βρετανίας, δείχνουν πως αυτή η τάση «αλλάζει κατεύθυνση» τάχιστα, χάρη στα νέα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις, με στόχο την πρόληψη από την πανδημία του κορονοϊού.
Η ανάγκη των νέων για ανεξαρτητοποίηση από τα ΜΜΜ, οδηγεί σε σημαντική αύξηση της ζήτησης τόσο στην αγορά αυτοκινήτων, όσο και στην αύξηση των υποψήφιων νέων οδηγών. Πάμε να δούμε όμως τα στοιχεία πιο αναλυτικά.

Κατά το διάστημα 1 Ιουνίου- 20 Σεπτεμβρίου, το 15% του κοινού που επισκέφθηκε την σελίδα ήταν ηλικίας 18-24 ετών. Το ποσοστό αυτό αναλογεί σε 5,7 εκατομμύρια ανθρώπους, αριθμός τεράστιος συγκριτικά με το 6% της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Πάνω από το 25% των συνολικών επισκεπτών είναι ηλικίας 25-34 ετών.

Αυτή η αύξηση στην αναζήτηση για αγορά αυτοκινήτου αντικατοπτρίζεται και στην αύξηση των ατόμων που επιθυμούν να μάθουν να οδηγούν. Η μεγαλύτερη σχολή οδηγών της Βρετανίας, δηλώνει πως υπάρχει σημαντική αύξηση στην ζήτηση μαθημάτων οδήγησης. Η επισκεψιμότητα από υποψήφιους νέους οδηγούς στην ιστοσελίδα τους έχει υπερδιπλασιαστεί, σε σχέση με την ίδια περίοδο, το 2019. Μόνο στις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες η σελίδα της σχολής είχε 43.664 αναζητήσεις για πληροφορίες. 40% πάνω σε σχέση με τις 17.500 της περσινής χρονιάς για τις ίδιες μέρες.

Ακόμα ένα δείγμα την επιρροής της πανδημίας στην αγορά των αυτοκινήτων, είναι η αύξηση στην ζήτηση μικρών οχημάτων, ιδανικών για τις μετακινήσεις εντός πόλης. Στην σελίδα αγοραπωλησιών που αναφέραμε παραπάνω, η κατηγορία των hatchback σημείωσε την μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές της, την τελευταία εβδομάδα, σε σχέση με πέρσι (11,5%).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...