Η συνταγή της επιτυχίας του Fiat Panda (video)

40 χρόνια μετά η Fiat μας αποκαλύπτει όλες τις έξυπνες λύσεις που έκαναν το Panda το πιο μοναδικό, ευέλικτο και πρακτικό αυτοκίνητο πόλης

  • -
  • -

Στα 40 χρόνια ιστορίας του, το Fiat Panda κατάφερε να εδραιωθεί στη συνείδηση του αγοραστικού ως ένα αυτοκίνητο με πολυσχιδή προσωπικότητα, που παρά το μικρό του μέγεθος είναι ικανό να ανταπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες. Εξάλλου ένα από τα θετικά του στοιχεία είναι και οι συμπαγείς διαστάσεις του που του χαρίζουν κορυφαία ευελιξία.

Τις λεπτομέρειες της επιτυχίας μας αποκαλύπτει ο κ. Luca Napolitano, επικεφαλής των Fiat, Lancia & Abarth για την περιοχή ΕΜΕΑ, ο οποίος επισκέφθηκε το Heritage Hub στο Mirafiori για μια συζήτηση με τον κ. Roberto Giolito, Επικεφαλής της FCA Heritage, του οργανισμού που σαν στόχο έχει τη διατήρηση και προώθηση της ιστορικής κληρονομιάς των μαρκών του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles.

«Σε αυτό το video κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν για να ανακαλύψουμε μαζί γιατί το Panda έγινε γνωστό ως το αυτοκίνητο με τις έξυπνες λύσεις», εξηγεί ο Luca Napolitano. «Από γενιά σε γενιά, το αυτοκίνητο πόλης της Fiat εντυπωσίαζε με τα πρωτότυπα χαρακτηριστικά του που σχεδιάστηκαν ώστε να κάνουν πιο πρακτική τη χρήση του αυτοκινήτου, διατηρώντας μια ιδανική ισορροπία μεταξύ της αισθητικής και της χρηστικότητας. Τα ανακλινόμενα καθίσματα, η πρακτική πίσω πόρτα και ο επίπεδος χώρος φόρτωσης είναι μόνο μερικές από αυτές τις «έξυπνες λύσεις» που έκαναν το Panda μια ανεπανάληπτη επιτυχία».

«Ευρυχωρία, συμπαγείς διαστάσεις, χαρακτήρας, χαμηλό κόστος, πρακτικότητα, αλλά και ευχαρίστηση. Αυτά τα στοιχεία αναζητούν οι άνθρωποι σε ένα αυτοκίνητο και το Panda τα έχει όλα και ακόμα περισσότερα.» Αναφέρει ο Roberto Giolito. Το Panda είναι ένα αρχέτυπο, ένα σημείο αναφοράς για την πρακτικότητα και την ελευθερία χρήσης. Απλά σκεφτείτε για λίγο το εσωτερικό του: «γεμάτο από το τίποτα».

Ένας ελεύθερος χώρος που σου επιτρέπει να τον γεμίσεις με ότι θέλεις. Παράδειγμα η ανοιχτή θήκη στο ταμπλό του σύγχρονου Panda. Όσο σύνθετη είναι από πλευράς σχεδιασμού, τόσο εύκολη είναι στη χρήση. Όσο για τις γυάλινες επιφάνειες; Σου δίνουν ορατότητα 360ο, χάρη σε μια ακόμα έξυπνη λύση, το σχεδιασμό των πίσω φωτιστικών σωμάτων. Ακούμε πολλά σήμερα για την αυτόνομη οδήγηση και τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, αλλά το Panda εδώ και δεκαετίες προσφέρει σύστημα επόπτευσης τυφλής γωνίας. Η μόνο διαφορά είναι ότι είναι ένα αναλογικό σύστημα.» 

Μιλώντας για τις «έξυπνες λύσεις» του σήμερα, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι το Panda ήταν το πρώτο αυτοκίνητο πόλης με σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος, το πρώτο με ειδικό στήριγμα για smarthphone, αλλά και το πρώτο με προηγμένες λύσεις συνδεσιμότητας, όπως η δυνατότητα το αυτοκίνητο να γίνεται mobile hotspot προσφέροντας πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους του επιβάτες.

Αυτή  είναι η μαγεία του Panda, ένα σύγχρονο αυτοκίνητο που μπορεί να προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε εποχής. Ένα αυτοκίνητο που έδωσε την ελευθερία των μετακινήσεων σε όλη την οικογένεια και παράλληλα διατήρησε την ικανότητα του να εκπλήσσει ευχάριστα. Όπως σήμερα με το Panda Hybrid, που κάνει πιο προσιτή από ποτέ την υβριδική τεχνολογία. Υψηλή απόδοση, χαμηλό βάρος, συμπαγείς διαστάσεις και χαμηλό κόστος για ένα υβριδικό σύστημα που αποτελεί την πιο κατάλληλη επιλογή για ένα σύγχρονο αυτοκίνητο πόλης, όπως το Panda, που παραμένει πάντα επίκαιρο και πρωτοπόρο.

[ΠΗΓΗ: FCA]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...