Hyundai και KIA σχεδιάζουν το αντίπαλο δέος του Toyota Land Cruiser

Hyundai και KIA εξετάζουν το ενδεχόμενο να κατασκευάσουν ένα σκληροτράχηλο SUV, το οποίο θα βρεθεί απέναντι στο Toyota Land Cruiser

  • -
  • -

Το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία πως Hyundai και KIA σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ένα εκτός δρόμου μοντέλο, το οποίο θα προορίζεται για όσους αναζητούν ένα όχημε μεγαλύτερες εκτός δρόμου δυνατότητες. Εκπρόσωποι της Hyundai Motor Company δεν έκρυψαν σε δηλώσεις τους πως το συγκεκριμένο σενάριο εξετάζεται σοβαρά. Το κορεάτικο μοντέλο θα αποτελέσει αντίπαλο δέος του φημισμένου Toyota Land Cruiser, στοιχείο που φυσιολογικά ανεβάζει ψηλά τον πήχη. Τόσο η Hyundai, όσο και η KIA, διαθέτουν μεγάλου μεγέθους SUV στη γκάμα τους. Όμως για το συγκεκριμένο μοντέλο επιθυμούν να βασίζεται σε πλαίσιο τύπου σκάλας, έτσι ώστε να προσφέρει μεγαλύτερες εκτός δρόμου ικανότητες, με στόχο να είναι πιο στιβαρό, αφού είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη επιλογή συνηθίζεται στα καθαρόαιμα τζιπ.

Αυτό σημαίνει πως αν το εγχείρημα λάβει το πράσινο φως, τότε η Hyundai θα πρέπει να κατασκευάσει ένα τελείως καινούργιο πάτωμα για το συγκεκριμένο μοντέλο. Βέβαια, το γεγονός ότι θα το μοιραστεί με την KIA, αυτομάτως σημαίνει ότι θα μειωθεί και το κόστος. Αν οι δύο κορεάτικες αυτοκινητοβιομηχανίες αποφασίσουν να προχωρήσουν στην κατασκευή του extreme SUV, τότε το νέο μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2022 ή στις αρχές του 2023.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι θα πρόκειται για ένα μοντέλο που θα πωλείται παγκοσμίως, αν και ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε αγορές που υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Αυστραλία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...