Μεγάλος Περίπατος: Αλλάζει ξανά η Πανεπιστημίου

Θα φύγουν οι ζαρντινιέρες στην επόμενη φάση του έργου, σύμφωνα με το Δήμαρχο Αθηναίων

  • -
  • -

«Το σχέδιο βγήκε και δε βγήκε. Αυτή είναι η ειλικρινής απάντηση», σχολίασε ο Κώστας Μπακογιάννης όταν ρωτήθηκε αν οι παρεμβάσεις στον Μεγάλο Περίπατο κρίνονται πετυχημένες ή όχι. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι από το 2021 θα αρχίσουν τα μόνιμα έργα και ότι η σημερινή εικόνα στην Πανεπιστημίου με τις ζαρντινιέρες και τις βαμμένες λωρίδες θα αλλάξει.

«Ο Μεγάλος Περίπατος είναι ένα έργο ζωντανό, ένα έργο πιλοτικό. Κυκλοφοριακά λειτουργεί, το Σύνταγμα πλημμυρίζει από κόσμο. Η Βασιλίσσης Όλγας πάει πολύ καλά, η Πανεπιστημίου πάει λιγότερο καλά. Και είναι λογικό γιατί έχουμε τη σχέση του αυτοκινήτου με τον πεζό σε έναν συγκεκριμένο χώρο. Έχω φάει πολύ "ξύλο" για τον Μεγάλο Περίπατο και είναι κάτι που το περίμενα.

Τελειώνουμε το πρώτο κομμάτι που ήταν η δοκιμαστική λειτουργία. Η δοκιμή ολοκληρώνεται σε μερικούς μήνες και παράλληλα βγαίνει το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση. Θα ανακοινώσουμε την επόμενη φάση των έργων, με τα μόνιμα έργα να αρχίζουν εντός του 2021. Ό,τι έχουμε κάνει είναι προσωρινό. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάπλαση να βάφεις ένα οδόστρωμα ή να βάζεις μία ζαρντινιέρα. Θέλαμε να ζωγραφίσουμε πριν αρχίσουμε να σκάβουμε.  

Σκεφτείτε τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και στην Πανεπιστημίου. Μιλάμε για τεράστιες διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, για πάρα πολύ πράσινο, για μία συνολική αλλαγή της εμπειρίας και της αίσθησης του κέντρου της πόλης. Η λογική είναι να ενώσουμε και πάλι την Αθήνα. Να συνδέσουμε το Μουσείο της Ακρόπολης με το Αρχαιολογικό Μουσείο».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...