Το νέο hypercar της Toyota έκλεψε τις εντυπώσεις στο Le Mans

Το πρωτότυπο βασίζεται στα αγωνιστικά TS050 Hybrid

  • -
  • -

Νέοι κανονισμοί θα διέπουν σύντομα τον κορυφαίο θεσμό των αγώνων αντοχής, με την κατηγορία LMP1 να αντικαθίσταται από αυτή των υβριδικών hypercars.

Οι διοικούντες του θεσμού προβαίνουν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία σε μια προσπάθεια να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για το WEC. Ενισχυτικό ρόλο θα διαδραματίσει το γεγονός πως πολλά από τα αγωνιστικά θα βασίζονται σε υπάρχοντα αυτοκίνητα.

Σημειώνεται, ωστόσο, πως πολλοί κατασκευαστές θα αναπτύξουν αυτοκίνητα από το μηδέν, αποκλειστικά για το πρωτάθλημα αντοχής.


Λίγο πριν την εκκίνηση της 88ης διοργάνωσης των 24ωρων του Le Mans, η Toyota εξέπληξε το κοινό, καθώς πέρα από τα δύο αγωνιστικά που διεκδικούσαν την τρίτη κατά σειρά νίκη (την οποία τελικά πήρε), παρουσίασε ένα ειδικά διαμορφωμένο GT Super Sport σε έκδοση convertible και ντυμένο με καμουφλάζ μανδύα.

Πίσω από το τιμόνι του hypercar κάθισε ο πρώην οδηγός της ομάδας Toyota Gazoo Racing, Alex Wurtz, ο οποίος δήλωσε “ευλογημένος” που διεύθυνε τη διαδικασία γνωριμίας του αυτοκίνητου με όσους βρέθηκαν στα pits - λόγω κορονοϊού οι κερκίδες ήταν άδειας.

«Ήταν τιμή μου που οδήγησα την αναβαθμισμένη έκδοση του GR Super Sport για πρώτη φορά δημοσίως και ειδικά σε έναν γύρο σαν αυτόν του Le Mans, ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με αυτό το αυτοκίνητο».

Σημειώνεται πως το νέο μοντέλο θα βασίζεται εν πολλοίς στα TS050 Hybrid αγωνιστικά της κατηγορίας LMP1, τα οποία αναμένεται να διαδεχθεί όταν εφαρμοστούν οι νέοι κανονισμοί. Ακόμη, θα κυκλοφορήσει σε έκδοση δρόμου σε περιορισμένο αριθμό αντίτυπων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...