Nissan Z Proto: Αποκαλύφθηκε ο διάδοχος του 370Z [Video]

Με ρετρό styling και Twin-Turbo V6 κινητήρα, το νέο σπορ coupe

  • -
  • -

Με το Nissan 370Z να έχει κλείσει μία ολόκληρη δεκαετία από την παρουσίαση του, είναι ώρα να γνωρίσουμε τον αντικαταστάτη του. Με τα teaser του νέου μοντέλου να έρχονται το ένα μετά το άλλο, η παρουσίαση του ήταν θέμα χρόνου.

Ιδού… το νέο Nissan Z Proto!

z proto

Όπως υποδεικνύει και ο τίτλος, μπορεί να μην πρόκειται για το τελικό προϊόν που θα φτάσει στα χέρια των επίδοξων αγοραστών, αλλά σίγουρα είναι μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα, σε σχέση με όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής. Το μοντέρνο sportscar της Nissan, τιμά την κληρονομιά 50 ετών που κουβαλά το σήμα «Ζ» με ρετρό styling, που θυμίζει το 240ZG από την δεκαετία του ‘70 και ανοιχτό κίτρινο χρώμα, βασισμένο σε αυτό που χρησιμοποιούνταν στα αυθεντικά πρώτα μοντέλα της σειράς.

history

Το πίσω μέρος παίρνει έμπνευση από το 300ZX και την αποτυπώνει με στα σχεδιαστικά μοτίβα του σήμερα, ενώ η ορθογώνια μπροστινή γρίλια θυμίζει το απερχόμενο μοντέλο, με την διαφορά ότι έχουν προστεθεί μικρά πτερύγια που θυμίζουν παλαιότερα κλασικά μοντέλα της σειράς «Ζ».

Παράλληλα, σε διάφορα σημεία του αμαξώματος βλέπουμε λεπτομέρειες από ανθρακώνημα, διπλή απόληξη για την εξάτμιση, ενώ το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με ζάντες 19 ιντσών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή σχεδίασης της Nissan, Alfonso Albaisa, σκοπός της ομάδας του ήταν να εφαρμόσουν στο νέο μοντέλο όλα τα στοιχεία που έκαναν κάθε μοντέλο της σειράς ξεχωριστό. Όσον’ αφορά τις διαστάσεις του νέου Z Proto, η ιαπωνική εταιρία μας έδωσε τα εξής στοιχεία: Μήκος 4,38 μέτρα, πλάτος 1,85 μέτρα και ύψος 1,31 μέτρα. Νούμερα που το κάνουν κατά 12,5 εκατοστά μακρύτερο, 5 χλστ φαρδύτερο και 5χλστ κοντύτερο, σε σχέση με τον προκάτοχο του, το 370Ζ.

Σε αντίθεση με την ρετρό νοοτροπία της εξωτερικής σχεδίασης, περνώντας στην καμπίνα, συναντάμε ένα περιβάλλον που συμβαδίζει με τις σχεδιαστικές νόρμες του σήμερα. Μπροστά από τον οδηγό υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, ο οποίος συνδυάζεται με ένα μοντέρνο σύστημα infotainment.

interior

Η Nissan δεν προχώρησε σε ανακοίνωση αριθμών που να αφορούν τα μηχανικά μέρη του οχήματος, αλλά επιβεβαίωσε πως θα χρησιμοποιεί έναν κινητήρα twin turbo V6, ο οποίος θα συνδέεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Αν ο κινητήρας είναι ο ίδιος με αυτόν που βρίσκουμε κάτω από το καπό του Infiniti Q60 Red Sport 400, τότε μπορούμε να περιμένουμε και ιπποδύναμη της τάξης των 400 ίππων. Σημαντική αύξηση από τους 337 ίππους του 370Ζ.

Εσάς πως σας φαίνεται; Είναι αντάξιο του ονόματος που εκπροσωπεί;


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...