Το νέο Nissan Micra θα βασιστεί στην πλατφόρμα του Renault Clio

Ποια μοντέλα θα κατασκευάσει η Nissan για λογαριασμό της Renault;

  • -
  • -

Σε περαιτέρω σύσφιξη των ήδη στενών σχέσεών τους προχωράνε Nissan και Renault, οι οποίες αποτελούν μέλος της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi.

Ειδικότερα, η Renault θα επωμιστεί την ευθύνη κατασκευής της νέας γενιάς του Nissan Micra. Το νέο supermini της Nissan θα βασιστεί στην πλατφόρμα του Clio. Την ίδια ώρα που το υπάρχον Micra ήδη κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Renault στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο “Flins factory”. 

Παρ’ όλα αυτά, το εν λόγω εργοστάσιο από το 2024 αναμένεται να εγκαταλείψει τις υφιστάμενες δραστηριότητές του και να επικεντρωθεί σε άλλες που αφορούν την ανακύκλωση.

Η γνωστοποίηση του γεγονότος (σ.σ. παραγωγής νέου Micra από τη Renault) έγινε δια στόματος του Ashwani Gupta, COO της ιαπωνικής μάρκας, στο πλαίσιο συνέντευξής του με τη γνωστή γαλλική εφημερίδα Le Monde.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ NISSAN MICRA 1.0 IG-T 100 PS

O Gupta σχολίασε πως η ανάθεση της κατασκευής του Micra στη Renault αφορά τη νέα, ηγετική στρατηγική του ομίλου Alliance. Στο πλαίσιο αυτής, κάθε αυτοκινητοβιομηχανία της συμμαχίας θα αναλαμβάνει την κατασκευή όλων των μοντέλων που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτου.

Επιπροσθέτως, πέρα από το Micra (supermini), η γαλλική μάρκα θα κατασκευάσει και τα B-SUVS όπως είναι τα Captur και Juke, ενώ η Nissan θα τεθεί υπεύθυνη για τα C-SUV, όπως είναι τα Qashqai και Kadjar.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...