Μόρια: Άμεση βοήθεια στους πρόσφυγες από τη Volkswagen!

Από κοινού με τη Siemens στέκονται στο πλευρό των ταλαιπωρημένων ψυχών

  • -
  • -

Το ευαίσθητό πρόσωπό του είναι έτοιμος να επιδείξει ο όμιλος Volkswagen, ο οποίος θα αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 5 εκατ. ευρώ από κοινού με τη Siemens για τη στήριξη των πρώην διαμενόντων στη Μόρια προσφύγων.

Όπως αποδεικνύεται από ανακοίνωση του VW group, οι επικεφαλής του ομίλου είναι άριστα ενημερωμένοι για την «κόλαση» που επικρατεί στο χωριό της ανατολικής Λέσβου, με τους πρόσφυγες να είναι εγκλωβισμένοι στο δρόμο Μυτιλήνης - Θέρμης.

Ειδικότερα, επιθυμώντας να προσφέρουν χείρα βοηθείας στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, το κεφάλαιο θα παραχωρηθεί στον Ερυθρό Σταυρό της Γερμανίας, προκειμένου ο τελευταίος να ενισχύσει το έργο του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

«Όλοι έχουμε καταστεί μάρτυρες των σοκαριστικών εικόνων από τον καταυλισμό της Μόριας και γενικότερα από το νησί της Λέσβου. Οι συνθήκες για τους πρόσφυγες είναι απελπιστικές, με τους περισσότερους να έχουν απωλέσει τα προσωπικά τους αντικείμενα. Επομένως, πιστεύουμε πως συνιστά υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες, τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά. Δεδομένης της κατάστασης, ένας έμπειρος οργανισμός όπως είναι ο Ερυθρός Σταυρός, θα εγγυηθεί πως η προσφερόμενη οικονομική ενίσχυση θα φτάσει εγκαίρως σε όσους το έχουν ανάγκη», ανέφεραν από κοινού ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου VW, Dr. Herbert Diess, και ο ομόλογός του στη Siemens, Joe Kaeser.

Σημειώνεται πως ο όμιλος Volkswagen συνεχίζει το έργο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας το οποίο είχε κορυφώθεί με την ενίσχυση των προσφύγων στη Συρία, αλλά και των κρατών τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας, για τη θωράκισή τους από τη πανδημία του κορονοϊού.

[Πηγή φωτογραφίας: Ηλίας Μάρκου / Reuters]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...