Θυμάστε τη Jordan; Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε ένα μονοθέσιό της!

Πρόκειται για ένα εκ των δύο που έχουν απομείνει στον κόσμο

  • -
  • -

Μία μοναδική ευκαιρία εμφανίζεται για τους πιο ευκατάστατους θαυμαστές του μηχανοκίνητου αθλητισμού και είναι… κίτρινη! Πρόκειται για μία εκ των δύο Jordan Honda EJ12, που έλαβαν μέρος στο Πρωτάθλημα της Formula 1 την σεζόν του 2002, η οποία θα βγει σε δημοπρασία τις προσεχείς ημέρες, με τις προβλέψεις για το τελικό κόστος, να κυμαίνονται από 150.000 έως 250.000 λίρες (160.000- 270.000 ευρώ).

Το συγκεκριμένο μονοθέσιο οδηγήθηκε από τον Ιάπωνα Takuma Sato, ενώ όντας σε άριστη κατάσταση, είναι πλήρως λειτουργικό. Αυτό οφείλεται εν μέρη στο ότι, ο αρχικός V10 κινητήρας της Honda, με τον οποίο έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα της Formula 1, έχει αντικατασταθεί από ένα κινητήρα προδιαγραφών Formula 3, ο οποίος συνδέεται με ένα σειριακό κιβώτιο Lola/Hewland 5 σχέσεων.

engine

Πριν απογοητευτείτε, να επισημάνουμε πως οι συγκεκριμένες μετατροπές έχουν κάνει το αγωνιστικό πολύ πιο οικονομικό και χρηστικό, ενώ συνεχίζει να έχει εντυπωσιακές επιδόσεις. Ο κινητήρας ,μάλιστα, κάπου στο 2016 με 2017, υπέστη ανακατασκευή, από την ολοκλήρωση της οποίας έχουν διανυθεί μόλις 500 km.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα, ο τυχερός ιδιοκτήτης που θα το αποκτήσει, να έχει στα χέρια του ένα πολύ σπάνιο κομμάτι από την ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά παρ’ όλα αυτά να μπορεί να το χρησιμοποιήσει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, χάρη στις μετατροπές που έχει υποστεί.

jordan-f1

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...