Dieselgate: Κατηγορείται για οργανωμένη εμπορική απάτη ο πρώην CEO της VW

Έχουν περάσει πέντε χρόνια, αλλά η υπόθεση δεν μπαίνει στο συρτάρι

  • -
  • -

Κατηγορίες για διάπραξη οργανωμένης εμπορικής απάτης θα αντιμετωπίσει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Martin Winterkorn, ο οποίος συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες προκειμένου να καταδικαστεί.

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα το δικαστήριο του Μπράουνσβαϊκ στη Γερμανία, που ασχολείται με το σκάνδαλο για τις εκπομπές ρύπων των diesel αυτοκινήτων, πέρα από τις κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στον Winterkorn και αφορούν την απάτη, προστίθεται πλέον και το οικονομικό έγκλημα της οργανωμένης εμπορικής απάτης.

Τόσο ο πρώην επικεφαλής του ομίλου VW, όσο και άλλα στελέχη της μάρκας, καλούνται αντιμέτωποι με κατηγορίες για τον ρόλο που διαδραμάτισαν στην εμπορική κυκλοφορία των πετρελαιοκίνητων οχημάτων της εταιρείας, ενσωματώνοντας παράνομο λογισμικό για την παραποίηση των μετρήσεων των εκπομπών ρύπων.

Δεδομένου ότι τα αυτοκίνητα εξέπεμπαν περισσότερους ρύπους από όσους ανακοινώνονταν, θα έπρεπε να υπόκεινται σε υψηλότερη φορολογία. Επομένως, στα πρώην στελέχη της εταιρείας θα απαγγελθούν κατηγορίες φοροδιαφυγής και ψευδούς διαφήμισης, προσθέτει το δικαστήριο.

Στον αντίποδα, συνήγορος του Winterkorn ανέφερε πως ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες, κρίνοντάς τες αβάσιμες.

Το σκάνδαλο, το οποίο αποκαλύφθηκε από τις αμερικανικές αρχές τον Σεπτέμβριο του 2015, στοίχισε στη VW περισσότερα από 30 δισεκ. ευρώ – συμπεριλαμβανομένων των δικαστικών εξόδων, των κυρώσεων και των αποζημιώσεων, με τις τελευταίες να αφορούν κυρίως τις ΗΠΑ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...