Η Mercedes-Benz παρουσίασε το Project Geländewagen και φωνάζει «Badass!»

Μία «φουσκωμένη» G-Class, που θυμίζει Touring Cars δεκαετίας 90’

  • -
  • -

Ένα δημιούργημα, το οποίο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Επικεφαλής Σχεδίασης της Mercedes-Benz, Gorden Wagener και του σχεδιαστή μόδας, Virgil Abloh και έχει ως στόχο, την εξερεύνηση νέων τρόπων «διατάραξης των μελλοντικών αντιλήψεων της πολυτέλειας».

Αν και χοντροκομμένο, το Project Geländewagen προσπαθεί να είναι όσο πιο αεροδυναμικό γίνεται, κάτι που συμπεραίνεται χάρη στην έλλειψη καθρεπτών, φλας, όπως και μπαρών προστασίας, στοιχεία που βρίσκει κανείς σε μία κανονική G-Class. Παράλληλα, έχει τοποθετηθεί ένα άκρως επιθετικό body kit, με φαρδύτερα φτερά και νέους προφυλακτήρες.

paint

Φυσικά το στοιχείο που ξεχωρίζει περισσότερο, είναι η μισοτελειωμένη βαφή, η οποία δεν βρίσκεται τυχαία εκεί. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το χρώμα τρίφτηκε μερικώς, δημιουργώντας «μία αίσθηση διαχρονικής απλότητας», ενώ οι εμφανείς συγκολλήσεις λειτουργούν ως «σημεία-κλειδιά» για το επιθυμητό design.

Περνώντας στο εσωτερικό, φυσικά οι περιττές πολυτέλειες έχουν φύγει, αφήνοντας μόνο αναλογικά όργανα, στην θέση των ψηφιακών και «παλιομοδίτικους» διακόπτες, εκεί που κανονικά θα βρίσκαμε το τελευταίας τεχνολογίας infotainment. Βέβαια, εδώ υπάρχουν άλλου είδους «πολυτέλειες», όπως roll cage και πυροσβεστήρας. Το τιμόνι έχει αντικατασταθεί με ένα εμπνευσμένο από την Formula 1, ενώ έχουν τοποθετηθεί και σπορ καθίσματα, εξοπλισμένα με ζώνες 5 σημείων.

Στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος δεν έχουν δημοσιευτεί, ενώ γνωρίζουμε πως το ίδιο το project δεν πρόκειται να πωληθεί. Έχει δημιουργηθεί όμως μία replica, η οποία θα βγει σε δημοπρασία από τις 14 Σεπτεμβρίου.

Project Geländewagen

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...