BAC Mono: Ένα μονοθέσιο πίστας για τον δρόμο [Video]

Πόσο πιστεύετε ότι κοστίζει;

  • -
  • -

Αν και φέρνει περισσότερο σε αγωνιστικό μονοθέσιο παρά σε Ι.Χ., το βρετανικής κατασκευής, BAC Mono («Μπι-Ει-Σι», όχι «Μπακ», για να σας προλάβουμε, πριν εκτεθείτε σε κανένα γνώστη…), είναι απολύτως νόμιμο να κινηθεί στους δημόσιους δρόμους!

Ναι το αυτοκίνητο που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο των ανθρώπων του Throttle House, έχει άδεια κυκλοφορίας! Το single-seater που εντυπωσίασε τους πάντες, πριν από σχεδόν μία δεκαετία όταν πρωτοεμφανίστηκε συνεχίζει να χαρίζει άπλετα χαμόγελα, στους λίγους τυχερούς που έχουν την ευκαιρία να το οδηγήσουν. Και οι τυχεροί είναι λίγοι, για δύο λόγους. Και λόγω περιορισμένης παραγωγής, αλλά και λόγω της μικρής λεπτομέρειας, πως δείγματα σαν το συγκεκριμένο κοστίζουν 305.000 δολάρια (258.000 ευρώ).

Κάτω από την εντυπωσιακή εμφάνιση, αρχικά και μέχρι το 2015, βρισκόταν ένα 4κύλινδρο μοτέρ 2,3 λίτρων της Cosworth, με απόδοση 290 ίππους, ενώ από το 2015 και έπειτα η χωρητικότητα ανέβηκε στα 2,5 λίτρα και απόδοση έφτασε τους 310 ίππους. Και οι δύο εκδοχές κινητήρα, συνδυάζονται με σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων, προδιαγραφών Formula 3 (!).

Παρακολουθήστε την δοκιμή που ακολουθεί και προσπαθήστε να μην ζηλέψετε!


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...