Μετεξεταστέα τα ηλεκτρικά στο ταξίδι;

Αυτό έδειξε ο γύρος της Ευρώπης του BBC με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

  • -
  • -

Ο γύρος της Ευρώπης του BBC με το ηλεκτρικό Think City είχε αίσιο τέλος, αλλά με πολύ κόπο. Μπορεί το μικρό ηλεκτρικό από τη Νορβηγία να ολοκλήρωσε τη διαδρομή των 6.500 km περνώντας από 12 χώρες και να τερμάτισε συμμετέχοντας μάλιστα και στο Bridgestone Eco-Rally 2010, ωστόσο για να γίνει αυτό στον προκαθορισμένο χρόνο (ένας μήνας) οι δημοσιογράφοι του BBC έπρεπε να καλύπτουν 240 km καθημερινά. Και αν αυτό ακούγεται απλό για ένα συμβατικό αυτοκίνητο, δεν ισχύει το ίδιο για ένα ηλεκτρικό, όπως το Think.

Βλέπετε, η μέση αυτονομία του Think κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ήταν περίπου 120 km. Έπειτα, οι δημοσιογράφοι έπρεπε να βρουν μια πρίζα για να φορτίσουν τη μπαταρία, διαδικασία που απαιτούσε 3 με 5 ώρες.

Το θετικό βέβαια είναι πως το ηλεκτρικό City ολοκλήρωσε την «Οδύσσειά» του χωρίς προβλήματα, αποδεικνύοντας μάλιστα πως η μετακίνηση με ηλεκτρικό δεν είναι εντελώς αδύνατη παρά την έλλειψη δικτύου φόρτισης μπαταριών σε δημόσια σημεία. Ωστόσο, φαίνεται πως τα επόμενα 2-3 χρόνια τα ηλεκτρικά θα παραμείνουν μια καλή λύση για αστικές κυρίως μετακινήσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...