Ο όμιλος Volkswagen θεωρεί πως μπορεί να "χτυπήσει" την Tesla στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Για πόσες χιλιάδες οχήματα ετησίως μιλάμε;

  • -
  • -
Ο όμιλος Volkswagen θεωρεί πως μπορεί να χτυπήσει την Tesla στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Μεγάλες είναι οι βλέψεις του ομίλου Volkswagen όσον αφορά τα ηλεκτρικά του μοντέλα.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Welt am Sonntag”, o επικεφαλής της επιτροπής αντιπροσώπευσης των εργαζομένων στον όμιλο VW, Bernd Osterloh, εξέφρασε την πεποίθησή του πως η εταιρεία μπορεί να ισοφαρίσει το επιδιωκόμενο επίπεδο παραγωγής ηλεκτρικών μοντέλων της Tesla.

Αυτό κυμαίνεται μεταξύ 900 χιλ. και 1,5 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα ετησίως, νούμερα που ο όμιλος θεωρεί πως μπορεί να «πιάσει» μέχρι το 2023, ή ακόμη νωρίτερα.

«Αν η Tesla εγκαταστήσει τρία εργοστάσια όπου μπορούν να παραχθούν 300.000 με 500.000 αυτοκίνητα, τότε “μιλάμε” για 900 χιλ. με 1.5 εκατ. μονάδες. Θέλουμε να πετύχουμε ακριβώς το ίδιο μέχρι το 2023, ή και νωρίτερα», σημείωσε ο Osterloh.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ TESLA ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Bernd Osterloh 

Εμφανίστηκε, μάλιστα, αισιόδοξος πως κρίνεται εφικτό και το προσπέρασμα του αμερικανικού κολοσσού, ελέω της πλατφόρμας ηλεκτροκίνησης MEB, η οποία αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε για όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του ομίλου. Υπενθυμίζεται πως η ΜΕΒ υπόσχεται περισσότερο χώρο, μεταβλητότητα, αυτονομία, άνεση και επιδόσεις.

«Το πλεονέκτημά τους είναι πως ήδη έχουν το software τους στα αυτοκίνητα και το αξιοποιούν για να συλλέξουν δεδομένα», συμπλήρωσε ο Osterloh αναφορικά με την Tesla. «Αν, όμως, ενσωματώσουμε το σύστημά μας στα αυτοκίνητά μας, τότε θα συλλέξουμε πολλά περισσότερα δεδομένα σε λιγότερο χρόνο».

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...