Τα “σπάει” η εκμοντερνισμένη BMW 3.0 CS του Robert Downey Jr.

Το ‘λουκ’ έχει υποβληθεί σε μερική αναβάθμιση, ενώ έχουν ενισχυθεί και οι επιδόσεις της

  • -
  • -

Ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση γνωρίζει η τάση «παντρέματος» του παρελθόντος με το παρόν, με επίκεντρο τα αυτοκίνητα. Αποτέλεσμα της σύζευξης των δύο διαφορετικών κόσμων είναι τα λεγόμενα “restοmod”, κλασικά, δηλαδή "έργα τέχνης" που έχουν τροποποιηθεί αποκτώντας έναν πιο σύγχρονο χαρακτήρα.

Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και μια BMW 3.0 CS του 1974, η οποία πέρασε από τα χέρια της εξειδικευμένης ομάδας SpeedKore. Βέβαια, οι άνθρωποι της εταιρίας δεν δούλεψαν για… όποιον και όποιον, αλλά για τον διεθνούς φήμης Αμερικανό ηθοποιό Robert Downey Jr.

 Ενάντια σε ό,τι έχουν συνηθίσει οι άνθρωποι της SpeedKore, το αμάξωμα του νέου δημιουργήματος είναι ατσάλινο, χωρίς ωστόσο να εκλείπει το ανθρακόνημα, το οποίο κοσμεί τον μπροστινό και πίσω προφυλακτήρα, όπως και τα πλευρικά προστατευτικά. Ενδιαφέρουσα πινελιά χαρακτηρίζεται και η επιλογή κάποιων διακριτικών ξύλινων λωρίδων σε γκρι απόχρωση οι οποίες αγκαλιάζουν το αμάξωμα.

Το κόκκινο χρώμα του αμαξώματος συνδυάζεται αρμονικά με την “ορίτζιναλ” μάσκα της BMW, ενώ μια πιο σοφιστικέ νότα δίνει το χρώμα Ceratoke titanium gray το οποίο επικαλύπτει τα παράθυρα. Οι ζάντες φέρουν επιβλητικό χαρακτήρα, ενώ έχουν τοποθετηθεί 6πίσοντα φρένα της Brembo μπροστά και 4πίστονα πίσω.

Οι ξύλινες λεπτομέρειες είναι εμφανείς και στην καμπίνα και συγκεκριμένα στον πίνακα οργάνων, αλλά και στο εσωτερικό μέρος των θυρών. Επιπροσθέτως, το όχημα έχει λάβει έναν πιο εκμοντερνισμένο χαρακτήρα μέσω της τοποθέτησης ενός… καλά κρυμμένου συστήματος infotainment που λειτουργεί μέσω αφής.

Τέλος, επεμβάσεις έχουν γίνει και όσον αφορά την πηγή τροφοδότησης του οχήματος, μιας και έχει τοποθετηθεί ένας 6κύλινδρος κινητήρας των 3,6 λίτρων απόδοσης 311 ίππων (130 περισσότερα Ps, απ’ ό,τι το προηγούμενο μοτέρ).

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που η SpeedKore ικανοποιεί την παραγγελιά του συγκεκριμένου ηθοποιού. Στο παρελθόν, ο Robert Downey Jr είχε απευθυνθεί στην εταιρεία ώστε να υποβάλει στο… χειρουργείο μια Ford Mustang Boss 302, αλλά και μία Chevrolet Camaro.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...