Δείτε την απόπειρα απογείωσης ενός “ιπτάμενου αυτοκινήτου” (video)

Ο χρόνος παραμονής στον αέρα, τα προβλήματα και η απλησίαστη τιμή

  • -
  • -

Πιλοτικές δοκιμές με φόντο την απόκριση του υπό ανάπτυξη επανδρωμένου ηλεκτρικούιπτάμενου αυτοκινήτου” της διενέργησε η εταιρεία SkyDrive.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (electric vertical takeoff and landing – eVTOL), το οποίο στο πλαίσιο του υποβληθέντος τεστ, κατάφερε να διατηρηθεί για αρκετά λεπτά στον αέρα προτού πραγματοποιήσει μια ομαλή και ασφαλή προσγείωση.

Το πρωτοποριακό όχημα, το οποίο φέρει την ονομασία “Manned Machine SD-03” χρησιμοποιεί 8 έλικες και ισάριθμα ηλεκτρικά μοτέρ, ενώ μπορεί να κινηθεί στον αέρα μόλις για 5 έως και 10 λεπτά.

Σύμφωνα, βέβαια, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Tomohiro Fukuzawa, ο χρόνος παραμονής στον αέρα θα μπορούσε να φτάσει έως και τα 30 λεπτά.

«Στον κόσμο υπάρχουν περισσότερα από 100 εγχειρήματα για την κατασκευή ιπτάμενων αυτοκινήτων. Ελάχιστα, όμως, μπόρεσαν να σημειώσουν τις επιδόσεις μας έχοντας στο πιλοτήριο έναν άνθρωπο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της SkyDrive μιλώντας στο “The Detroit News”, προτού συμπληρώσει τα εξής: «Ελπίζω πως πολλοί θα θελήσουν να επιβιβαστούν σ’ αυτό, να το οδηγήσουν και να αισθανθούν την ασφάλεια που παρέχει».



Τα εμπόδια και η απλησίαστη τιμή

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα συνιστούν όραμα για ποικίλες εταιρείες ανά τον κόσμο. Προκειμένου, ωστόσο, να τα δούμε… πάνω από τα κεφάλια μας, πρέπει να υπερκεραστούν άφθονα εμπόδια όπως είναι το μέγεθος των μπαταριών, η ανάπτυξη των κατάλληλων υποδομών και ο καθορισμός της εναέριας κυκλοφορίας.

Σημειώνεται πως η επίλυση των παραπάνω δεν σημαίνει πως ο ουρανός θα «πλημμυρίσει» από τα εν λόγω οχήματα, καθώς είναι πολλοί εκείνοι που αναφέρουν πως η τιμή τους θα αντιστοιχεί σε 10 εκ. δολάρια.

Κάτι τέτοιο, ομολογουμένως, θα τα μετέτρεπε σ’ ένα όχημα αποκλειστικά για τις ελίτ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...