Τελικός Europa League: Η Kia χάρισε μια εμπειρία ζωής σε παιδάκι που πάσχει από Άσπεργκερ!

Ο 10χρονος φίλος μας μετέφερε την μπάλα του τελικού στο γήπεδο… από το σπίτι του!

  • -
  • -

Ριζικές ανακατατάξεις στον χώρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού με τους διοικούντες των διοργανώσεων να συμμορφώνονται με τις επιταγές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Μία από τις διοργανώσεις που επηρεάστηκαν ήταν και το Europa League όπου υιοθετήθηκαν μονοί αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών. Πέρα, όμως, από τους φιλάθλους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να βρεθούν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας, απόντες από τα ευρωπαϊκά γήπεδα ήταν και οι λιλιπούτειοι φίλοι μας.

Εκείνοι που συνοδεύουν τους ποδοσφαιριστές κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, τα ball boys, αλλά και ο τυχερός μπόμπιρας που κρατάει στα χέρια του την μπάλα του τελικού του Europa League, πριν τη σέντρα. Πρόκειται για μια εμπειρία που, ομολογουμένως, χαρίζει χαμόγελα.

Δεδομένων των συνθηκών, το τελευταίο δεν κατέστη δυνατόν. Η Kia Motors (επίσημος χορηγός του Europa League), ωστόσο, φρόντισε να προσφέρει σε ένα παιδάκι μια παρεμφερή εμπειρία που θα τη θυμάται για όλη του τη ζωή προσδίδοντας ψηφιακή μορφή στη μεταφορά της μπάλας εντός των τεσσάρων γραμμών.

Το παιδάκι που επιλέχθηκε ήταν ο 10χρονος Justus από το Rietberg της Γερμανίας, ο οποίος πάσχει από τα σύνδρομα Άσπεργκερ και Τουρέτ.


Ο μικρός μας φίλος μπορεί να μετέφερε την μπάλα από απόσταση, αλλά η ψυχή του βρισκόταν στο γήπεδο RheinEnergie Stadion της Κολωνίας. Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η Kia η οποία εφοδίασε τον Justus με μια κάμερα 360 μοιρών και ένα κράνος εικονικής πραγματικότητας, εξοπλισμός που του επέτρεψε να νιώθει που βαδίζει εντός του χορταριού, ενώ στην πραγματικότητα περπατούσε εντός του σπιτιού του.

Το χεράκι του στην σύνθεση αυτής της μαγικής εμπειρίας για τον Justus, έβαλε και ο γνωστός Γερμανός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Michael Ballack ο οποίος καθοδήγησε διαδικτυακά τον πιτσιρικά σχετικά το πώς θα φορέσει τον εξοπλισμό και πότε να τον ενεργοποιήσει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...