Από τη Γη στη Σελήνη: Το επανδρωμένο όχημα της Toyota!

To Toyota Lunar Cruiser θα πραγματοποιήσει τη σεληνιακή εξερεύνηση το 2030

  • -
  • -

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες κάθε μέρα επιδίδονται σε μια ιδιαίτερα σκληρή μάχη έτσι ώστε να κατακτήσουν τον πλανήτη του αυτοκινήτου. Οι βλέπεις, ωστόσο, της Toyota φαίνεται πως ξεπερνούν τα στενά όρια του πλανήτη Γη και φτάνουν μέχρι… τη Σελήνη!

Αδιάψευστος μάρτυρας το Toyota Lunar Cruiser, ένα υπό ανάπτυξη επανδρωμένο σεληνιακό οχήμα με κινητήρα υδρογόνου, το οποίο θα αποτελέσει το επιστέγασμα της συνεργασίας της ιαπωνικής εταιρείας και του Ιαπωνικού Οργανισμού Εξερεύνησης του Διαστήματος (Japan Aerospace Exploration Agency -JAXA).

Όπως είναι πασιφανές, πηγή έμπνευσης της ονομασίας Lunar Cruiser είναι το Land Cruiser, το δημοφιλές 4x4 όχημα της Toyota, με τη διαφορά να έγκειται στη στόχευση. Το off-roader επιδιώκει την κατάληψη των πιο σκληροτράχηλων γήινων εδαφών, ενώ το Lunar Cruiser, βλέπει πιο… μακριά και συγκεκριμένα στα 384.400 χλμ -όσα απέχει ο πλανήτης μας από τη Σελήνη!

Η ανάπτυξη, βέβαια, του σεληνιακού οχήματος δεν αποτελεί ένα απλό εγχείρημα. Αυτό διότι, τα εμπλεκόμενα μέλη πρέπει πρώτα να επιβεβαιώσουν πως το Lunar Cruiser θα είναι αψεγάδιαστο και θα διακρίνεται για την ποιότητά και την αξιοπιστία του.

Όπως, μάλιστα, υποστηρίζει η Toyota, αδιαπραγμάτευτο στόχο συνιστά «η ασφαλής επιστροφή του πληρώματος» στον πλανήτη μας. Στο πλαίσιο αυτό, οι διεργασίες περιλαμβάνουν μια σειρά προσομοιώσεων όπως για την επιβεβαίωση της απόδοσης ισχύος, την απαγωγή θερμότητας κατά την οδήγηση, την κατασκευή και αξιολόγηση των απαραίτητων ελαστικών, καθώς και τον καθορισμό της εσωτερικής διάταξης.

Η JAXA και η Toyota έχουν αναπτύξει από κοινού ένα χρονοδιάγραμμα, με μεγάλο στόχο τη προσελήνωση εντός της τρέχουσας δεκαετίας. Μέχρι το 2024 η αρμόδια ομάδα θα αρχίσει την κατασκευή του πραγματικού σεληνιακού οχήματος, το 2029 θα είναι έτοιμο, ενώ η σεληνιακή εξερεύνηση είναι προγραμματισμένη για το 2030.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...