Mία μοναδική Bugatti 57 στην έκθεση Concours of Elegance 2020

To event πραγματοποιείται 4 με 6 Σεπτέμβρη στο παλάτι του Hampton

  • -
  • -

Η εκθαμβωτική Bugatti Type 57 Atalante by Gangloff, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακή κομμάτια στην έκθεση Concourse of Elegance, που πραγματοποιείται 4-6 Σεπτεμβρίου στο παλάτι του Hampton. Τελευταία φορά που είδαμε μία αντιστοίχως μεγάλη έκθεση, παγκόσμιου βεληνεκούς, concours d’ elegance, ήταν τον περασμένο Μάρτιο.

Αυτό το μεγάλο διάστημα ανάμεσα στα δύο event, προέκυψε λόγω των εξελίξεων της πανδημίας του Covid-19. Φυσικά, μέτρα έχουν παρθεί και στην προσεχή εκδήλωση, με αυστηρό περιορισμό εισιτηρίων, προς αποφυγή συνωστισμού.

Bugatti-Type57-2

Η Bugatti Type 57 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο, το οποίο κατασκευάστηκε υπό την επίβλεψη του Jean Bugatti, ενώ θεωρείται το αποκορύφωμα από τα αυτοκίνητα τουρισμού της  εταιρίας. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 8κύλινδρος εν σειρά κινητήρας 3,3 λίτρων, απόδοσης 142 ίππων.

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο όχημα είχε γίνει παραγγελία τον Φεβρουάριο του 1938, με μοναδικά χαρακτηριστικά όπως μακρύτερα φτερά πίσω, βάση ρεζέρβας πάνω στο πορτμπαγκάζ, μονό πίσω παράθυρο και διαφορετικούς προφυλακτήρες και τροχούς. Μετά τον πόλεμο το παρόν αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε από την γαλλική πρεσβεία του Λονδίνου.

Εκτός της συλλεκτικής Bugatti, μερικά επίσης εντυπωσιακά κομμάτια, τα οποία θα παραβρεθούν στο event, είναι μία Jaguar XK 150 S Bertone και μία εκ των δύο παγκοσμίως, Bentley 4,5 λίτρων.

Παράλληλα, θα υπάρξει και μία δημοπρασία, υπό την αιγίδα της Gooding & Company, με 15 οχήματα να λαμβάνουν μέρος. Η συνολική αξία των 15 κομματιών αναμένεται να φτάσει τις 50 εκατομμύρια λίρες (56 εκατομμύρια ευρώ). Ανάμεσα τους βρίσκεται και μία Bugatti Type 59 Sports.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...