Ρώσος hacker προσπάθησε να υποκλέψει στοιχεία της Tesla!

Πρόκειται για σοβαρό περιστατικό "κυβερνοεπίθεσης" όπως επιβεβαιώνει ο ίδιος ο Elon Musk

  • -
  • -

Σοβαρή επιθεση δέχθηκε το σύστημα κυβερνοασφάλειας εργοστασίου της Tesla που στεγάζεται στην πολιτεία της Νεβάδα των ΗΠΑ, όπως επιβεβαιώνει ο κραταιός άνδρας της εταιρείας, Elon Musk.

«Ήταν μια ιδιαίτερα σοβαρή επίθεση» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter, δίνοντας τέλος στις υποθέσεις αναφορικά με το ποια εταιρεία ήταν ο δέκτης της επίθεσης για την οποία είχε κάνει λόγο λίγο νωρίτερα το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.

Σύμφωνα με το εν λόγω υπουργείο, οι ευθύνες για την κυβερνοεπίθεση αποδίδονται στον 27χρονο ρωσικής καταγωγής Egor Igorevic Kriuchkov, ο οποίος συνελήφθη. Στη συνέχεια του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εσκεμμένη προσπάθεια πρόκλησης ζημιάς στο σύστημα υπολογιστή.

Έταξε σε εργαζόμενο 1 εκ. ευρώ - Tον πρόλαβε το FBI
Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, το γεγονός πως προσπάθησε να στρατολογήσει εργαζόμενο, επιχειρώντας να τον πείσει να εισάγει ένα κακόβουλο λογισμικό στο σύστημα. Δια του κακόβουλου λογισμικού επιθυμούσε να αποσπάσει στοιχεία από το δίκτυο και στη συνεχεία να απειλήσει την εταιρεία ζητώντας λύτρα, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Προκειμένου, μάλιστα, να πείσει τον εργαζόμενο δεν δίστασε να του προσφέρει αμοιβή 1 εκατ. δολαρίων. Ο τελευταίος, ωστόσο, αρνήθηκε και στη συνέχεια ενημέρωσε το FBI το οποίο απέκρουσε την προσπάθεια του Ρώσου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...