“Έως το 2040 τα ηλεκτρικά οχήματα θα έχουν ‘κυριεύσει’ τον πλανήτη”

Η ιδιαίτερα αισιόδοξη πρόβλεψη της συμβουλευτικής εταιρείας Wood Mackenzie

  • -
  • -

Πάνω από 320 εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα θα βρίσκονται στο παγκόσμιο οδικό δίκτυο έως το 2040, σύμφωνα με νέα έκθεση της συμβουλευτικής εταιρείας Wood Mackenzie.

Η εν λόγω αισιόδοξη πρόβλεψη, πλαισιώνεται από την πεποίθηση πως κάποια στιγμή, μέχρι το «κυκλωμένο» έτος, οι ετήσιες πωλήσεις των ηλεκτρικών θα ανέλθουν γύρω στις 45 εκατ. μονάδες.

Όπως διευκρινίζεται στην έρευνα της Wood Mackenzie, πριν την πυροδότηση της πανδημίας του κορονοϊού οι εκτιμήσεις παρουσίαζαν τις παγκόσμιες πωλήσεις του 2040 αυξημένες κατά 2% σε σύγκριση με την παρούσα έρευνα.

Τα λεωφορεία συνιστούν τα όχηματα που θα καταλάβουν πρώτα τα σκήπτρα τις ηλεκτροκίνησης (έως το 2026), ενώ θ’ ακολουθήσουν τα ελαφριά φορτηγά.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ

Στο σύνολό τους οι σταθμοί φόρτισης αναμένεται να φτάσουν έως το 2030 τους 32,5 εκατ. ενώ τα καταστήματα που θα διαθέτουν σημείο ανεφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια υποστηρίζεται πως θα ανέλθουν σε 5,4 εκατ.

H προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα μέσω του... "Κινούμαι Ηλεκτρικά"

Σημειώνεται πως το θέμα της ηλεκτροκίνησης έχει ληφθεί «ζεστά» και από την κυβέρνηση της χώρας μας, η οποία προωθεί τα σχετικού τύπου οχήματος μέσω της παροχής επιδότησης για την αγορά τους.

Μέσα στην πρώτη εβδομάδα από την έναρξη λειτουργίας του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» έχουν επιδοτηθεί εκατοντάδες οχήματα, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που επιλέγουν να εφοδιαστούν και έναν ηλεκτρικό φορτιστή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...