Τι εστί Lancia;

Περασμένες δόξες που σε πολλούς διαφεύγουν

  • -
  • -

Αναρωτήθηκες ποτέ πώς, πότε και υπό ποιες συνθήκες προέκυψε το όνομα και το λογότυπο της αγαπημένης σου μάρκας; Η νέα σειρά «Τι εστί» του GOCAR είναι εδώ να σου λύσει την απορία, αναλαμβάνοντας να ξεδιαλύνει το παρελθόν και μίας καινούργιας μάρκας κάθε μέρα.

stratos

Δεν θα μείνουμε απλά στην ίδια χώρα, αλλά για σήμερα θα μείνουμε και στην ίδια πόλη, μιας και χθες είχαμε την Fiat, ενώ σήμερα τα ηνία παίρνει η Lancia. Μία μάρκα με τόση ιστορία, σε αγώνες αλλά και πολλά τεχνολογικά επιτεύγματα, που τώρα έχει φτάσει δυστυχώς να έχει μόνο ένα μοντέλο στην παραγωγή και αυτό να πωλείται μόνο εντός Ιταλίας.

Ιδρύεται στις 29 Νοεμβρίου του 1906 στο Τορίνο της Ιταλίας, από τον Vincenzo Lancia, ο οποίος ήταν οδηγός αγώνων στην ομάδα της Fiat. Πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας ήταν το Tipo 51 ή αλλιώς 12 HP, απόδοσης 28 ίππων και παράχθηκε από το 1907 μέχρι το 1908.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ INTEGRALE CABRIO


Με τα χρόνια η ιταλική μάρκα διακρίθηκε για διάφορες επιτυχίες και τεχνολογικά επιτεύγματα. Το 1948, η Lancia τοποθέτησε το πρώτο κιβώτιο 5 σχέσεων σε αυτοκίνητο παραγωγής, ενώ το 1950 παρουσίασε το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με κινητήρα V6. Και αυτά είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου» των επιτυχιών.

ΒΡΕΣ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ "ΤΙ ΕΣΤΙ"

Το πρώτο έμβλημα αποτελείτο από ένα κοντάρι και μια σημαία, με το φόντο σε σχήμα τιμονιού. Το 2007 όλα αυτά αφαιρέθηκαν και έμεινε ένα απλοποιημένο τιμόνι με δύο αιχμές να πλαισιώνουν τη φίρμα.

 lancia logo

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...