Το κόστος συντήρησης ενός Tesla σε μια 5ετία και μετά από 320.000 km! (Video)

Διαβάστε την εμπειρία ενός ιδιαίτερα υπερήφανου ιδιοκτήτη

  • -
  • -

Διάβασες στο GOCAR πως η Tesla έχει εκκινήσει την εμπορική της πορεία στην Ελλάδα και ενδιαφέρεσαι για ένα μοντέλο της; Η βιωματική εμπειρία ιδιοκτήτη ενός Tesla Model S P85 ενδεχομένως να σε βοηθήσει να λάβεις την τελική σου απόφαση.

Ο λόγος για τον Steve Sasman, o οποίος πριν 6 χρόνια εκπλήρωσε το όνειρό του αγοράζοντας αντί 67.000 ευρώ (79.000 δολάρια) ένα μεταχειρισμένο μοντέλο της αμερικανικής εταιρείας, το οποίο είχε διανύσει μόλις 56.327 km και, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση.

“Ερωτευμένος” με το νέο του απόκτημα, ο Steve «ξεζούμισε» το Model S, “γράφοντας” μέχρι σήμερα περίπου 320.000 επιπλέον χιλιόμετρα. Έχοντας, λοιπόν αποκτήσει μια…  καλή γνωριμία με το μοντέλο, αποφάσισε να μοιραστεί τις εμπειρίες του εστιάζοντας στο κόστος συντήρησης.

Επισημαίνει, μάλιστα, πως η κοινή του σταδιοδρομία με το Model S περιλάμβανε τη χρήση του ως Uber, την ενοικίασή του σε επισκέπτες της περιοχής του, ακόμη και τη μετατροπή του σε… ξενοδοχείο για μία νύχτα. Πραγματοποίησε ακόμη μια περιοδεία σε 48 πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ ήταν ο πρώτος άνθρωπος που επισκέφτηκε 200 ταχυφορτιστές της μάρκας (Tesla Superchargers).

Το κόστος συντήρησης
Όπως αναφέρει ο δραστήριος οδηγός, το συνολικό κόστος συντήρησης όλο αυτό το διάστημα ανήλθε γύρω στα 4.500 ευρώ και αφορούσε την αντικατάσταση της κεντρικής οθόνης (1.860 ευρώ), της θύρας φόρτισης (660 ευρώ), δύο σετ ελαστικών, μιας χειρολαβής και της μπαταρίας των 12V.

O απολογισμός του Steve
«Θεωρώ πως τα νούμερα από τα 160.000 km στα 320.000 km καταδεικνύουν πως η αγορά ενός Tesla είναι μία άκρως διασκεδαστική διαδικασία και σε ανταμείβει όσον αφορά την οδηγική συμπεριφορά. Πολύ περισσότερο, όμως, συνιστά μια έξυπνη απόφαση και από οικονομική άποψη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο περήφανος ιδιοκτήτης.

Πηγή: Tesmanian.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...