«Κατασκοπευτικές» εικόνες της νέας Mercedes SL Roadster

Η νέα Mercedes SL Roadster εξελίσσεται από την AMG και δοκιμάζεται πυρετωδώς σε δρόμο και πίστα

  • -
  • -

Οι πρώτες εικόνες της επόμενης γενιάς της Mercedes-Benz SL να πραγματοποιεί δοκιμές, εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο τον Ιανουάριο. Όλο αυτό το διάστημα η εξέλιξη του γερμανικού roadster συνεχίστηκε πυρετωδώς και πλέον έχουν ξεκινήσει εντατικές δοκιμές στο δρόμο και την πίστα. Η AMG που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το «project SL», δημοσίευσε μία σειρά από φωτογραφίες του αυτοκινήτου (φυσικά καμουφλαρισμένο) στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Την ίδια ώρα, στο τεχνολογικό κέντρο της Mercedes-Benz στο Immendingen πραγματοποιούνται παράλληλα οι ρυθμίσεις σε ανάρτηση και μηχανικά μέρη.

Ένα από τα στοιχεία που έχει ενδιαφέρον είναι η οροφή της νέας SL, η οποία φημολογείται πως θα είναι υφασμάτινη και όχι hard top. Παράλληλα, άγνωστο παραμένει αν στο εσωτερικό θα υπάρχουν θέσεις για δύο ή αν θα ακολουθηθεί διάταξη 2+2. Μέσα από τις καμουφλαρισμένες εικόνες της νέας SL, μπορούμε να πάρουμε μία πρώτη εικόνα για τη σχεδίαση της, με τη φιλοσοφία της κατασκευής να παραπέμπει σε… παραδοσιακό roadster, με το μεγάλο εμπρός καπό. Στη Mercedes δεν έχουν κρύψει ότι το ντιζάιν της θα είναι εμπνευσμένο από την κλασσική 300 SL.



Μεγάλο μέρος των μηχανικών μερών θα είναι ίδιο με αυτό που θα χρησιμοποιηθεί στην επόμενη γενιά της AMG GT, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι πανομοιότυπα. Το πιο πιθανό σενάριο θέλει τα δύο μοντέλα να μοιράζονται κάποιους συγκεκριμένους κινητήρες. Η… βασική έκδοση αναμένεται να είναι η πισωκίνητη SL 43, ενώ η SL 73e 4Matic πιθανότατα θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας. Αν και ακόμα η Mercedes δεν έχει ανακοινώσει πότε θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση της, αυτό αναμένεται να συμβεί στο δεύτερο μισό της νέας χρονιάς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...