Rolls Royce Phantom V: Μοντέλο 60 ετών έγινε ηλεκτρικό!

Στη νέα, ηλεκτρική ζωή της δεν αποκηρύσσει τον ρετρό χαρακτήρα της

  • -
  • -

Μια αγνή και ιδιαίτερα έντονη αγάπη για τις Rolls Royce τρέφει η βρετανική εταιρεία σχεδίασης Lunaz, η οποία αρέσκεται στη μετατροπή μιας σειράς κλασικών μοντέλων σε ηλεκτρικά.

Τελευταίο δημιούργημα υψηλής αισθητικής συνιστά μία Rolls-Royce Phantom V του 1961, η οποία αφέθηκε στους «δεξιοτέχνες» της Lunaz αποκτώντας ηλεκτρική υπόσταση.

Το σχεδόν εξάμετρο όχημα εξελίχθηκε σε ένα μοναδικό ‘restomod’ αυτοκίνητο (σ.σ. ρετρό αυτοκίνητα με πιο σύγχρονο εξοπλισμό). Ειδικότερα, απομακρύνθηκε ο V8 των 6,25 λίτρων απόδοσης 183 ίππων και τη θέση του κατέλαβε ένα ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο των 375 ίππων και των 516 Nm ροπής. Την τροφοδότηση των μοτέρ αναλαμβάνει ένα πακέτο μπαταριών των 120 kWh, παρέχοντας αυτονομία γύρω στα 482 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ

Παράλληλα, για τις ανάγκες της μεταμόρφωσης, διενεργήθηκαν κάποιες τροποποιήσεις οι οποίες δεν αλλοίωσαν τον ρετρό χαρακτήρα της Rolls Royce, ο οποίος τονίζεται από τη διατήρηση των ξύλινων επενδύσεων στο εσωτερικό, τα καθίσματα και το ταμπλό. Βέβαια, ενσωματώθηκε μια σειρά μοντέρνων στοιχείων, όπως είναι ένα σύγχρονο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, κλιματισμός και οθόνες για τους πίσω επιβάτες.

Η Lunaz δεν είναι η μοναδική εταιρεία που έδωσε ηλεκτρική ζωή σε μια Rolls Royce, ενδέχεται, ωστόσο, να είναι η πρώτη που θα προσφέρει το μεταμορφωμένο μοντέλο στην αγορά.

Σημειώνεται πως σε αντίστοιχες τροποποιήσεις έχει υποβάλει μια Jaguar XK120 του 1953 και μία Rolls-Royce Cloud του 1956.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...