Νέες θέσεις πάρκινγκ ΑμεΑ στην Αθήνα-Που θα βρίσκονται

Δείτε πότε θα γίνει η παράδοσή τους

  • -
  • -

Μια πιο ευχάριστη και λειτουργική καθημερινότητα επιθυμεί να προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων στους συνανθρώπους μας με αναπηρία και ως εκ τούτου προχωρά στη δημιουργία 22 νέων θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας.

Πρόκειται για θέσεις με συγκεκριμένες προδιαγραφές που ανταποκρίνονται στις αρχές του προγράμματος «Σχεδιάζοντας για όλους» στη πόλη, το οποίο αφορά στα Άτομα με Αναπηρία. Όσον αφορά την ολοκλήρωσή τους, αυτή είναι προγραμματισμένη για τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται η κατάλληλη σύνδεση των θέσεων αυτών με το παρακείμενο πεζοδρόμιο με κεκλιμένο επίπεδο, όπου αυτό είναι εφικτό. Παράλληλα υπάρχει και ειδική σήμανση με το διεθνές σύμβολο πρόσβασης, ώστε να καθίσταται σαφές πως πρόκειται για θέσεις αποκλειστικής στάθμευσης ΑμεΑ.

Οι 22 θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ βρίσκονται στις εξής οδούς:

Ιπποκράτους, Ομήρου, Εμ. Μπενάκη (2 θέσεις), Πινδάρου, Πεσμαζόγλου, Σοφοκλέους, Ευριπίδου, Ερμού (2 θέσεις), Ξενοφώντος, Βουλής, Νίκης, Φλέσσα, Χρήστου Λαδά, Ι. Παπαρηγοοπύλου, Σωκράτους (2 θέσεις), Ρηγίλλης, Μουρούζη, Αγίων Ασωμάτων, Πλατεία Σκουζέ

«Αυτές οι θέσεις στάθμευσης, μαζί με όλες τις παρεμβάσεις που έχουν ξεκινήσει στην Αθήνα, έχουν βάλει την πόλη σε μία νέα τροχιά. Στην τροχιά της ισονομίας των μετακινήσεων και της κυκλοφορίας. Το δικαίωμα όλων να έχουν πρόσβαση στην πόλη ανεμπόδιστα. Το δικαίωμα να απολαμβάνουμε όλοι μία Αθήνα με αξιοπρέπεια, ανθρώπινη» τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων

Κώστας Μπακογιάννης.


Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί μέρος των πολλαπλών δράσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος Αθηναίων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ατόμων με Αναπηρία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...