30 χρόνια Renault Clio, 30 χρόνια επανάστασης

Από την 1η στην 5η γενιά. Το best-seller της Renault σβήνει 30 κεράκια

  • -
  • -

«Τριάντα χρόνια στιλιστικής και τεχνολογικής επανάστασης, τριάντα χρόνια προσπάθειας για ικανοποίηση των αναγκών ενός δραστήριου κοινού, τριάντα χρόνια πιστής αναπαράστασης της ίδιας της ζωής».

Τις παραπάνω φράσεις επέλεξε η Renault προκειμένου να εγκωμιάσει το Clio το οποίο φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια εμπορικής πορείας.

Το μικρό της γαλλικής φίρμας διαγράφει μια εντυπωσιακή διαδρομή, όντας το best seller της, με περισσότερες από 15 εκατ. ταξινομηθείσες μονάδες ενώ αποτελεί και έναν εκ των «βασιλιάδων» της Β’ κατηγορίας στην Ευρώπη.

Οι διακρίσεις του Clio αποδίδονται στην κίνηση-ματ της Renault να διατηρήσει ανέπαφο το DNA του μοντέλου, προσθέτοντας σε κάθε γενιά προσεχτικές πινελιές που ενίσχυαν σταδιακά τη μοντέρνα και δυναμική διάθεσή του.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ RENAULT CLIO 1.3 TCe RS LINE

Πλέον, το Clio διανύει τον… πέμπτο κύκλο ζωής του περικλείοντας όλη την εμπειρία που έχει συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια η φίρμα. Συγκεκριμένα, δανείζεται τεχνολογίες από μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών, εμφανίζεται με διαφοροποιημένες διαστάσεις που ενισχύουν την ποιότητα του και φέρει πιο επιθετικό «λουκ». Παράλληλα, όπως μαρτυρούν τα 5 αστέρια στις δοκιμές ασφαλείας EuroNCAP, η προστασία των επιβατών συνιστά αμετάκλητο στόχο.

Για τον εορτασμό, μάλιστα, των 30 χρόνων ζωής του Clio, η Renault διενεργεί την… διαδικτυακή επιχείρηση “CLIOGENERATION”, όπου οι φίλοι του μοντέλου μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο αρχείου, ενώ διεξάγεται και μια σειρά συνεντεύξεων όπου καταδεικνύονται οι μοναδικές σχέσεις μεταξύ του αυτοκινήτου και των κατόχων του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...