“Ανάσα” για τις αστικές συγκοινωνίες: Προσλήψεις και νέα λεωφορεία!

Δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου – Στο επίκεντρο και οι πληγέντες της Εύβοιας

  • -
  • -

Προσλήψεις και προμήθεια νέων λεωφορείων περιλαμβάνουν τα μέτρα για την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα οποία τίθενται σε ισχύ μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η ΠΝΠ δημοσιεύτηκε και παραχωρεί τη δυνατότητα στον ΟΑΣΑ να προχωρήσει σε 655 προσλήψεις, σε ειδικότητες αιχμής, με fast track διαδικασίες αλλά υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα, κατά τους επόμενους μήνες ο ΟΑΣΑ μπορεί να προχωρά στη σύναψη συμβάσεων παροχής συγκοινωνιακού έργου, μίσθωσης λεωφορείων και παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης σε επαγγελματίες οδηγούς. Οι συμβάσεις θεωρούνται κατεπείγουσας ανάγκης και με την πρόσκληση σε διαπραγμάτευση θα καθορίζεται και η χρονική τους διάρκεια. 

Επίσης, τίθεται δυνατή η προμήθεια 300 σύγχρονων λεωφορείων, ηλικίας μέχρι 10 ετών, με leasing, καθώς και η ενίσχυση του στόλου των αστικών λεωφορείων με 203 οχήματα και 550 οδηγούς σε ημερήσια βάση μέσω σύμπραξης με τα ΚΤΕΛ.

Η ΠΝΠ, ακόμη, προσβλέπει στην αντιμετώπιση του άμεσου κινδύνου διασποράς του κορονοϊού και ως εκ τούτου δίνει τη δυνατότητα στον ΟΑΣΘ κατά τους επόμενους μήνες να συνάπτει συμβάσεις που σχετίζονται με τη συντήρηση και τη διασφάλιση επάρκειας του στόλου λεωφορείων του.

Στο επίκεντρο οι πληγέντες της Εύβοιας

Η ίδια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Εύβοια.

Η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση με τη μορφή επιδόματος ανέρχεται για τα πληγέντα φυσικά πρόσωπα στο ποσό των 5.000 ευρώ ανά κατοικία και για τα νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, των οποίων η επιχείρηση επλήγη, στο ποσό 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...