Τεράστιες ζημιές για τις αυτοκινητοβιομηχανίες λόγω της πανδημίας

Η πανδημία του κορονοϊού είχε σημαντικές επιπτώσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία, με τις πέντε μεγαλύτερες να χάνουν συνολικά 63 δισεκατομμύρια ευρώ σε κεφαλαιοποίηση

  • -
  • -

Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, η αγορά του αυτοκινήτου δέχεται τεράστιες πιέσεις, έχοντας ως αποτέλεσμα σημαντικές ζημιές για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Περισσότερα από 63 δισεκατομμύρια ευρώ έχασαν σε κεφαλαιοποίηση οι πέντε μεγαλύτερες εκ αυτών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η σημαντικότερη υποχώρηση παρατηρήθηκε στην Volkswagen, με 17,7 δισ. λιγότερα την προηγούμενη εβδομάδα σε σχέση με τα 87,6 δισ. στο τέλος του 2019. 15,4 δισ. έχασε η Toyota υποχωρώντας στα 181,5 δισ. δολάρια. Σημαντική υποχώρηση γνώρισε και η Ford σε σχέση με το 2019, χάνοντας 10,4 δισ., ενώ το ίδιο νούμερο παρατηρήθηκε και στην GM. Τέλος, η Daimler έχασε 9,1 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα άγγιξε τα 43,7 δισ. δολάρια.

Την ίδια ώρα, όμως, η Tesla βλέπει την χρηματιστηριακή της αξία να καλπάζει και να ανέρχεται πλέον στα 382 δισ. δολάρια, καθιστώντας την ως την αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...