Τις πόσες Corvette πιστεύετε ότι έφτασε η General Motors

Σκεφτείτε πως γιόρτασε την εκατομμυριοστή της ‘Vette, το 1992

  • -
  • -

Στις 14 Αυγούστου, 2020, βγήκε από την γραμμή παραγωγής της General Motors, η Corvette νούμερο 1.750.000! Το θρυλικό sportscar μετρά σχεδόν 70 χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία, ενώ έχει μπει αισίως στην 8η του γενιά.

Το επετειακό μοντέλο, βαμμένο σε Arctic White απόχρωση με κόκκινο σαλόνι, τιμά τα χρώματα της πρώτης Corvette που βγήκε από την γραμμή παραγωγής, το μακρινό 1953, όπως άλλωστε έχουν κάνει και όλα τα υπόλοιπα επετειακά μοντέλα που έχουν προηγηθεί.

ΜΑΘΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 15 ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Ο Kai Spande, υπεύθυνος του εργοστασίου από το οποίο βγήκε η επετειακή ‘Vette, δήλωσε πως επιτεύγματα τέτοιας βαρύτητας έρχονται περίπου ανά δέκα χρόνια για την εταιρεία.

Προς το παρόν το όχημα υπ’ αριθμόν 1.750.000, θα παραμείνει στο Μουσείο της Corvette, παρέα με το εκατομμυριοστό αυτοκίνητο από το 1992, όπως και την Corvette με αριθμό 1.500.000, από το 2009. Φυσικά όλα τα αυτοκίνητα, όπως προαναφέραμε, είναι σε λευκή απόχρωση με κόκκινο εσωτερικό.

corvette-c8-millestone

Στις 4 Σεπτεμβρίου 1.500 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν το επετειακό μοντέλο σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί, με την τιμή να ξεκινά στα 200 δολάρια.

Το όχημα μάλιστα είναι καλά εξοπλισμένο με το Ζ51 performance package, 5άκτινες ζάντες αλουμινίου από τον προαιρετικό εξοπλισμό, κάλυμμα κινητήρα από τζάμι, front lift σύστημα με λειτουργία μνήμης και πολλά άλλα.

Να θυμίσουμε πως η Corvette C8 είναι η πρώτη στην ιστορία του μοντέλου, με κινητήρα στο κέντρο. Χρησιμοποιεί ένα V8, 6,2 λίτρων, απόδοσης 502 ίππων και 637 Nm ροπής στην συγκεκριμένη έκδοση με το πακέτο Z51.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...