Mε την νέα Ghost η Rolls Royce πάει την ηχομόνωση σε άλλο επίπεδο [Video]

Για κάθε αυτοκίνητο που θα βγαίνει από την γραμμή παραγωγής, επιστρατεύονται πάνω από 100 κιλά ηχομονωτικού υλικού

  • -
  • -

Η Rolls Royce αδιαμφησβήτητα έχει συνδέσει το όνομα της, με την πολυτέλεια και την άνεση. Για αυτό το λόγο, ενώ η δεύτερη γενιά της Rolls Royce Ghost βρίσκεται προ των πυλών, με την επίσημη παρουσίαση να έχει προγραμματιστεί μέσα στον επόμενο μήνα, έχουμε νέες πληροφορίες για την ιδιαίτερη έμφαση που έχει δοθεί, στον τομέα της ηχομόνωσης.
ghost

Και όταν λέμε έμφαση, εννοούμαι πως στην βρετανική εταιρία χρησιμοποίησαν κάθε δυνατό μέτρο υπήρχε, ώστε οι επιβάτες να απολαμβάνουν την απόλυτη ηρεμία στο εσωτερικό, ξεκινώντας από το πάτωμα κιόλας. Χάρη στην εκτενή χρήση αλουμινίου στο δάπεδο, υπάρχουν σημαντικά οφέλη στον τομέα της ακουστικής έναντι των χαλύβδινων δαπέδων. Επιπλέον, έχει εγκατασταθεί ένα διπλό διάφραγμα για την μόνωση της καμπίνας από τον θόρυβο του V12 των 6,75 λίτρων, ενώ παράλληλα η νέα Ghost έχει «αρματωθεί» με περίσσιο ηχομονωτικό υλικό σε μέρη, όπως η οροφή, ο χώρος αποσκευών, και το πάτωμα.

Εν συνεχεία, το νέο μοντέλο θα εξοπλίζεται με παράθυρα που θα φέρουν διπλό τζάμι, το οποίο στο εσωτερικό του θα περιέχει ένα διαυγές «φιλμ» από συνθετικό ηχομονωτικό υλικό. Τα μέτρα όμως δεν τελειώνουν εκεί. Τα ελαστικά του οχήματος θα έχουν επένδυση με αφρό, ο οποίος προσφέρει εκτεταμένη προστασία στα ακουστικά νεύρα των επιβατών. Μέχρι και το εσωτερικό τμήμα των αγωγών του συστήματος κλιματισμού επανασχεδιάστηκε από την αρχή για σιωπηλότερη λειτουργία.

Ωστόσο, η εξάλειψη όλων των ανεπιθύμητων θορύβων, θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία μίας αρκετά αποστειρωμένης αίσθησης για τους επιβάτες, κάτι για το οποίο η Rolls Royce έχει προβλέψει και έχει την λύση. Το τμήμα NVH (Noise Vibration and Harshness) της εταιρίας δημιούργησε την διαδικασία «Formula of Serenity». Ο τίτλος αυτός απευθύνεται στην δημιουργία ενός «ψιθύρου», δηλαδή ενός απαλού τόνου που οι επιβάτες θα βιώνουν ως μια λεπτή ηχητική νότα, η οποία θα επιτυγχάνεται μέσω του συντονισμού κάθε τμήματος του αυτοκινήτου σε μία συγκεκριμένη συχνότητα.

Δείτε περισσότερα στο animation βίντεο της Rolls Royce που ακολουθεί:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...