Νέα Qashqai και 370Ζ: Έρχονται το 2021

Δύο αυτοκίνητα που «μιλούν» στο μυαλό και την καρδιά των οδηγών

  • -
  • -

Μέχρι τα τέλη του 2021 η Nissan θα λανσάρει παγκοσμίως 12 νέα μοντέλα, στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσής της. Δύο από αυτά θα είναι η νέα γενιά του Qashqai και ο διάδοχος του 370Ζ. Και αν το πρώτο αποτελεί το best seller αυτοκίνητο της ιαπωνικής μάρκας σε αρκετές αγορές, το δεύτερο θα ενισχύσει το κύρος της ως μία σπορ κατασκευή με καλή φήμη.

Η νέα γενιά του Nissan Qashqai θα είναι διαθέσιμη με το υβριδικό σύστημα “e-POWER”, που βρίσκουμε και στο νέο μικρό SUV της εταιρίας, το Kicks. Πιο αναλυτικά, η τεχνολογία e-POWER διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με μπαταρία που φορτίζεται από βενζινοκινητήρα. Επειδή οι τροχοί κινούνται αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα, τα μοντέλα που διαθέτουν e-POWER προσφέρουν την ίδια ομαλή, άμεση επιτάχυνση και ισχυρή απόδοση,  με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα.

Στις υβριδικές εκδόσεις είναι πιθανό να προστεθούν και plug-in επιλογές, χρησιμοποιώντας τεχνολογία που είναι διαθέσιμη από την συνεργασία της Nissan με την Mitsubishi και την Renault. Ακόμα μία μεγάλη αλλαγή, σε σχέση με την σημερινή γενιά είναι η πιθανή ολική διακοπή πετρελαιοκίνητων εκδόσεων, με τα υβριδικά να παίρνουν την θέση τους.

Όσον αφορά το διάδοχο του 370Ζ, φήμες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι θα ονομάζεται 400Ζ, θα είναι πισωκίνητο και θα εφοδιάζεται με 3λιτρο V6 twin-turbo που θα ξεπερνά σε ισχύ τους 400 ίππους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...