Τι σημαίνει το μπλε φωτάκι στο Opel Grandland X;

To SUV διατίθεται σε δύο εκδόσεις Plug-in hybrid

  • -
  • -

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο φροντίζει το Opel Grandland X plug-in hybrid να δηλώσει την εξηλεκτρισμένη παρουσία του στο δρόμο.

Συγκεκριμένα, όταν το μοτέρ εσωτερικής καύσης περνάει σε κατάσταση αδράνειας και το όχημα κινείται αμιγώς με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα, ανάβει ένα κομψό μπλε φως στο παρμπρίζ, ακριβώς κάτω από τον εσωτερικό καθρέπτη.

Όσον αφορά την κίνηση του SUV αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, αυτή σηματοδοτείται μέσω της ρύθμισης “electric”, ένα εκ των διαθέσιμων προγραμμάτων οδήγησης του plug-in υβριδικού μοντέλου.

Το μπλε φως ακόμη διευκολύνει τον οδηγό σε περίπτωση ελέγχου από την τροχαία, στο πλαίσιο της προσπάθειας εντοπισμού «απρόσκλητων επισκεπτών» σε περιοχές που επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε ηλεκτρικά. Σε αυτή την περίπτωση, μία ματιά είναι αρκετή για να διαπιστώσει κάποιος ότι ένα Opel κινείται αμιγώς ηλεκτρικά.

Πώς όμως διασφαλίζεται επάρκεια διαθέσιμης ηλεκτρικής ενέργειας για… μπλε φωτισμό στην πόλη; Αυτό γίνεται χάρη στην ενεργοποίηση της λειτουργίας “e-Save” (μέσω συστήματος Infotainment), η οποία επιτρέπει την εξοικονόμηση της ηλεκτρικής ενέργειας που είναι αποθηκευμένη στη μπαταρίας υψηλής τάσης για μετέπειτα χρήση.

Σημειώνεται πως το Grandland X διατίθεται ως hybrid με εμπρόσθια κίνηση και ισχύ έως 224 ίππους,  καθώς και στην τετρακίνητη έκδοση Grandland X Hybrid 4, με ισχύ έως 300 ίππους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...