Bugatti Divo: Έτοιμα για παράδοση τα hypercar των 5 εκατ. ευρώ

Έφτασε η ώρα που οι κάτοχοι των μοντέλων θα απολαύσουν τις εξωφρενικές επιδόσεις του μοντέλου

  • -
  • -

Κάμποσους μήνες μετά την παρουσίασή της στο Pebble Beach Concours d’ Elegance στο Λος Άντζελες, το 2018, και κατόπιν μιας σειράς εξονυχιστικών δοκιμών, η Bugatti είχε… τη χαρά να ανακοινώσει πως είναι έτοιμη να παραδώσει τις πρώτες παραγγελίες για τη Divo.

Τον ενθουσιασμό του για την εν λόγω σημαντική για τη μάρκα στιγμή δεν έκρυψε και ο ισχυρός άνδρας, Stephan Winkelmann, λέγοντας πως «η Divo εγκαινιάζει μια νέα εποχή για την Bugatti. Την εποχή της μοντέρνας κατασκευής αμαξώματος. Πρόκειται για ένα χειροποίητο αριστούργημα της αυτοκινητοβιομηχανίας».

Οι κάτοχοι των μοντέλων ναι μεν χρειάστηκε να αφαιρέσουν από τον τραπεζικό τους λογαριασμό ένα ποσό κοντά στα 5 εκατ. ευρώ (προ φόρων), σύμφωνα με τον Winkelmann, ωστόσο, «αποκτούν ένα όχημα που πρέπει να υπάρχει σε κάθε συλλογή με μοντέλα Bugatti».

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η BUGATTI DIVO

Υπενθυμίζεται πως η Divo θα παραχθεί σε μόλις 40 μονάδες, ενώ βασίζεται στη Chiron, αν και οι σχεδιαστικές αναφορές είναι ελάχιστες. Σε σύγκριση με την τελευταία, η Divo φέρει αναβαθμισμένη δυναμική, με αυξημένη κάθετη δύναμη κατά 90 κιλά, ενώ το εμπρός μέρος φέρει μεγάλους αεραγωγούς για καλύτερη ψύξη των μηχανικών μερών, όπως είναι τα φρένα.

Τα δύο μοντέλα μοιράζονται τον W16 κινητήρα των 8.000 cc απόδοσης 1.500 ίππων και 1.600 Nm ροπής, με τη μέγιστη ταχύτητα ν’ αντιστοιχεί σε 380 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...