Βηρυτός: Οι εκρήξεις μέσα από τα μάτια των οδηγών (video)

Οι σκέψεις και οι προσευχές της παγκόσμιας κοινότητας είναι με τις οικογένειες των πληγέντων

  • -
  • -

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τις εξελίξεις στο Λίβανο, μετά την ανυπολόγιστη καταστροφή που προκάλεσαν πριν λίγα 24ωρα οι εκρήξεις στη Βηρυτό.

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν άνιση μάχη με τις αντίξοες συνθήκες καταβάλλοντας συγκινητικές προσπάθειες για τον εντοπισμό και απεγκλωβισμό των επιζώντων. Η Βηρυτός μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, με μια πληθώρα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου να μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής.

Χαρακτηριστικό είναι και το παρακάτω οπτικοακουστικό υλικό που καταδεικνύει το πως βίωσαν το ωστικό κύμα, κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονταν στα αυτοκίνητά τους.


Στα αίτια της τραγωδίας αναφέρθηκε ο πρόεδρους του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, εστιάζοντας στους τόνους νιτρικού αμμωνίου που «είχαν αφεθεί για χρόνια σε αποθήκη στο λιμάνι χωρίς να εφαρμόζεται κανένα μέτρο ασφαλείας», γεγονός που χαρακτήρισε «απαράδεκτο».

Η Ελλάδα συνδράμει στην αντιμετώπιση των συνεπειών, μέσω της αποστολής κλιμακίου της ΕΜΑΚ για την ενίσχυση του διασωστικού έργου των αρχών του Λιβάνου στον τόπο της τραγωδίας, ενώ υπάρχει ετοιμότητα για αποστολή περαιτέρω βοήθειας αν κριθεί σκόπιμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...