Στη φυλακή πρώην στέλεχος της Google για υποκλοπή πληροφοριών για ρομποτικά οχήματα

Αποσκοπούσε να χρησιμοποιήσει τις αποσπώμενες πληροφορίες προς όφελος της νέας επαγγελματικής του στέγης

  • -
  • -

Σε φυλάκιση 18 μηνών καταδικάστηκε πρώην μεγαλοστέλεχος της Google από αμερικανικό δικαστήριο, καθώς κρίθηκε ένοχο για την υποκλοπή μυστικών εμπορικών και τεχνολογικών πληροφοριών για ρομποτικά οχήματα.

Ο καταδικασθείς, Anthony Levandowski, ο οποίος καλείται να επιστρέψει και ένα ποσό μεγαλύτερο των 850.000 δολαρίων, ανέπτυξε την παράνομη δράση του προτού μετακινηθεί στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών μεταφορών Uber. Στόχος του ήταν να χρησιμοποιήσει τις αποσπώμενες πληροφορίες προς όφελος της νέας επαγγελματικής του στέγης.

Οι εισαγγελείς διέταξαν τη διερεύνηση της δράσης του Levandowski στο πλαίσιο μιας υψηλού προφίλ δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στην Uber και την Waymo, η οποία συνδέεται με ένα “πρότζεκτ” της Google με επίκεντρο τα αυτόνομα οχήματα.

Ο Levandowski είχε προσληφθεί από την εταιρεία-κολοσσό στις διαδικτυακές υπηρεσίες το 2007, ώστε να συμμετάσχει στο εγχείρημα. Το 2016, ωστόσο, τα «έσπασε» με τη Google, εγκαινιάζοντας τη δική του εταιρεία αυτόνομων φορτηγών, Otto, την οποία αγόρασε η Uber αντί 680 εκατ. ευρώ.

Προτού, όμως, αποχωρήσει από τη Google, «κατέβασε» παράνομα ένα αρχείο-θησαυρό που αφορούσε την αυτόνομη τεχνολογία, μια κίνηση που τον κατέστησε αντιμέτωπο με κατηγορίες για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...