Επανέρχονται τα κλασικά Volkswagen με την εταιρεία να διεκδικεί τα δικαιώματα για τα νέα ονόματα

Τα παλιά κλασικά γερμανικά μοντέλα παίρνουν ξανά ζωή, έχοντας όμως καρδιά… ηλεκτρική

  • -
  • -

Η Volkswagen έκανε αίτημα για νέα εμπορικά σήματα ονόματος για αρκετά από τα κλασικά μοντέλα της, αλλά με το πρόθεμα “e” που υποδηλώνει ξεκάθαρα την πρόθεση της να επιτρέψει τη μετατροπή τους σε ηλεκτρικά.

Μέχρι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ο όμιλος Volkswagen έχει υποβάλει αιτήσεις για τα ονόματα e-Karmann, e-Kubel, e-Golf Classic, e-Beetle και e-Safari.

Φυσικά, η κατάθεση υποβολής αιτήματος εμπορικού σήματος δεν επιβεβαιώνει και ότι θα δημιουργηθούν όλα αυτά τα μοντέλα. Ωστόσο, η Volkswagen έχει προηγηθεί εδώ, αφού τον Σεπτέμβριο του 2019 εφάρμοσε στο εμπορικό σήμα το όνομα e-Kafer, και στη φετινή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, αποκαλύφθηκε ένα πλήρως ηλεκτρικό, κλασικό Beetle, μετατροπή, που είχε το συγκεκριμένο όνομα.

Στην περίπτωση του e-Kafer, η εργασία δεν πραγματοποιείται από την ίδια τη Volkswagen, αλλά από μια εταιρεία μετατροπών κλασικών αυτοκινήτων σε EV, την eClassics. Το επίσημο τμήμα Volkswagen Group Components προμηθεύει ολοκαίνουργια ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης και κίνησης στην eClassics. Η ίδια εταιρεία, που εδρεύει λίγο έξω από τη Στουτγκάρδη, δημιούργησε επίσης το e-Bulli, ένα μηδενικών εκπομπών ρύπων Type 1 Samba Bus.

Αμφότερα, εφοδιάζονται με τα μηχανικά μέρη του e-Up. Έτσι, η απόδοση είναι 83 ίπποι, με τις μπαταρίες να είναι 36,8 kWh, που χαρίζουν το ηλεκτρικό Beetle αυτονομία σχεδόν 200 χιλιομέτρων.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...