Ο κύβος ερρίφθη: 3 νέα μοντέλα από τη Fisker

Οι νέοι “παίχτες” της Fisker παίρνουν θέση δίπλα στο επερχόμενο ηλεκτρικό SUV, Ocean

  • -
  • -

Τρία νέα μοντέλα θα είναι οι πρεσβευτές της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Fisker στην πορεία της προς την αναγέννηση, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε η ίδια πριν λίγες μέρες. 

Οι ιθύνοντες της φίρμας, προχώρησαν σε λεπτομέρειες, επισημαίνοντας πως το λανσάρισμα των οχημάτων θα αφορά το διάστημα 2023-2025 και “θα έχουν έναν μοναδικό χαρακτήρα, απομακρυνόμενα από την τάση της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας για παραγωγή παρόμοιων προϊόντων, απλά σε διαφορετικά μεγέθη».

Ένα εκ των επερχόμενων μοντέλων θα είναι ένα ιδιαίτερα σπορ σεντάν, ενώ την γραμμή παραγωγής θα περάσει και ένα crossover, το οποίο θα «παντρεύει» την επιθετική σχεδίαση με την κομψότητα.

Όσον αφορά το όχημα που ολοκληρώνει την τριάδα, αυτό θα είναι ένα pick-up, το οποίο αντλεί έμπνευση από το Cybertruck της Tesla. Βέβαια, όπως γνωστοποιεί η Fisker, το μοντέλο θα φέρει πιο γήινο σχεδιασμό από το δημιούργημα της εταιρείας του Elon Musk.

Fisker Ocean: Το ηλεκτρικό SUV με άρωμα ωκεανού

Τα ανωτέρω οχήματα έρχονται να προστεθούν δίπλα στο Fisker Ocean, ένα ηλεκτρικό SUV που παρουσιάστηκε λίγο καιρό πριν. Χαρακτηριστικοί είναι οι ηλιακοί συλλέκτες που εντοπίζονται στην οροφή και κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο πλαστικό συλλεγμένο από τους ωκεανούς (σ.σ. εξού και η ονομασία Ocean).

Οι μπαταρίες των 80 kWh προσφέρουν αυτονομία που κυμαίνεται μεταξύ 400 και 408 km (σύμφωνα με τη Fisker), ενώ το 0-100 km/h «έρχεται» σε 2,9 sec. Το μοντέλο, τέλος, θα φέρει τιμή εκκίνησης 37.499 δολάρια (ΗΠΑ).



Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το επερχόμενο SUV της μάρκας, Fisker Ocean

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...